Szerdán zavartalanul napos, késő nyári időre van kilátás, friss hajnallal, délután 25-29 fokos maximumokkal. A déli szél legfeljebb Sopron és a Fertő-tó környékén élénkülhet meg. Nem várható fronthatás.

Helyenként a 30 fokot is átléphetjük

Csütörtökön is sok lesz a napsütés, gomolyfelhők elsősorban nyugaton és északon jelenhetnek meg az égen, de csapadék nem várható. Napközben főként a Dunántúlon és a Duna vonalában élénkülhet fel az északi-északnyugati szél. Kora reggel 9-15, délután 26-31 fokra van kilátás.

Pénteken marad a napos idő, csak kevés felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az Alföldön helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Napközben 25-30 fokra készülhetünk.

Hétvégén is kitart a szeptemberi nyár, száraz idővel, sok napsütéssel. A légmozgás nem lesz jelentős. A hajnalok frissek lesznek, délutánonként viszont helyenként a 30 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet – írja az Időkép.

Fronthatás

Szerdán sem várható fronthatás, ám hajnalban, reggel hűvös lesz, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás pedig vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat okozhat. Napközben a meleg időben fáradékonyság, koncentrálási problémák is felléphetnek.

A napos időben az UV-sugárzás szintje a déli, kora délutáni órákban több helyen erős fokozatot érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Erősítsük immunrendszerünket szezonális zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával!