Egy igazi halszörnyet fogtak ki a Dunából. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség egyik tagja egy 74 kilogrammos harcsát fogott ki.

Abszolút rekord

Kiderült, hogy egy több mint kétméteres harcsáról van szó, melyet egy horgász Szigetcsépen fogott ki nem sokkal éjfél után. Az egyesület bejegyzése szerint ezzel megdőlt a hivatalos Duna-ági abszolút harcsarekord egy hitelesített 74 kg-os példánnyal. A hatalmas, több mint kétméteres ragadozót Szigetcsépen éjfél után fogták ki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez az a harcsa:

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Így örült a ráckevei horgász:

Visszaengedték

„A kapást mindössze 20-25 perces csónakos fárasztás követte. A reggeli mérlegelés és hitelesítés után természetesen visszanyerte szabadságát ez a gyönyörű hal. Ezúton is gratulálunk szerencsés horgásztársunknak” – írták a posztban.

Mutatjuk a posztot:

Gyáli fogás

Ahogy korábban írtunk róla, akkora hal akadt a gyáli tóban a szigetszentmiklósról érkezett Bozsányi Andor horgára, hogy nem tudták lemérni, mert nem volt olyan mérleg, amely kibírta volna a mázsás harcsát. Több fényképet és egy videót is találsz a nagy fogásról a cikkünk alján!

Óriáshalakra specializálódott

A Szigetszentmiklóson élő Bozsányi Andor kedvenc időtöltése a horgászat, különösen kedveli az óriáshalakat, ezért kimondottan a nagy halakra specializálódott.

Nagyhalas botot kapott

A történet érdekessége, hogy Sós Tibor tógazda, látva a horgász elszántságát kölcsönadta saját “nagyhalas” botját – írja a Hellovidék.hu.

Sokáig fárasztották

„Jó fél órán át dobáltam a 20 centis gumihallal felszerelt csalit, amikor rákapott a harcsa. Állandó társam, Roik Zsolt segítségével jó egy órás fárasztás után sikerült a csónakba emelni a 246 centis állatot, mely tórekord – mondta a horgász. Kiderült. azért nem sikerült lemérni, mert a mérleg csak 50 kilóig volt hitelesítve, a hal pedig jóval súlyosabb volt – emlékezett a horgász.

100 kilónál is nehezebb lehetett

Harcsás specialistákkal beszélgetve, korábbi fogások adataira alapozva annyit kiszámoltak, hogy a kifogott hal biztosan több volt 80 kilónál, mert korábbi, két és fél méteres  nőstény harcsák 100-110 kilót is nyomtak.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szogetcsépi harcsa – Forrás: Facebook