Felháborítónak találom, hogy valaki visszaélt édesapám halott feleségének a nevével, akit tavaly temettünk el – írja a közösségi oldalán Fellegi Mária. A szakmán belül egyik legismertebb televíziós vágó állítólag pert fontolgat Friderikusz Sándor ellen.

Kifakadás

Nem tudom etikailag ez miképpen fér bele ennek az embernek a lelkébe – fakadt ki Facebook-oldalán Fellegi Mária. Az évtizedek óta legismertebb magyar televíziós vágó azért írta a közösségi médiában, mert valaki Csenterics Ágnesnek nevezte magát mint a Friderikusz Produkció sajtósa.

A rokona volt

Csenterics Ágnes ugyanis egy létező személy, aki egy évvel ezelőtt halt meg és történetesen Fellegi Mária 6 éve elhunyt édesapjának a felesége volt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Családi ismerős volt Friderikusz

Sanyival a családomnak 1975 óta volt kapcsolata. Miért teszi ezt velünk? Nem értem ezt az egészet, nem értem Sanyi indítékát sem” – mondta a Media1.hu-nak szombaton hajnalban telefonon Fellegi Mária. Azt is mondta, ő és családja átgondolják, hogy jogi lépéseket tegyenek-e Friderikusz ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fizessenek a nézők

Az ügy előzménye, és erről a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, hogy adománygyűjtésbe kezdett Friderikusz Sándor, aki idén áprilisban indította el YouTube-on és Facebookon saját podcastját. Friderikusz öt hónap alatt 23 adást készített el, eddig pedig közel 11 millióan kattintottak interjúira, ám ez neki 25 millió forintjába került. Friderikusz ezért fordult nézőihez támogatásért.

Pénzt kérnének

Ahogy egyetlen kiflit sem lehet büntetlenül ellopni a boltból, és ahogy egy kifli előállítása, ugyanúgy a műsorok előállítása is pénzbe kerül, amit a fogyasztónak – ha minimálisan is – meg kellene téríteni. Ha a nézők befizetéseikkel nem vállalják át a műsoraink előállításának költségeit, mert nyereségre nem törekszünk, nem marad más választásunk, mint reklámokkal megszakítani az interjúkat – magyarázta a Blikknek a Friderikusz Produkció sajtósa.

Furcsa volt a nyilatkozat, ezért kutakodni kezdett a szaklap

A Media1-nek feltűnt, hogy az állítólagos sajtós stílusa kísérteties hasonlóságot mutatott Friderikuszéval kiflitolvajokként beszélt azokról a nézőkről (ez a nézők 99,3 százalékát jelenti), akik nem hajlandók támogatni Friderikusz munkáját pénzzel.

Ki lehet az sajtós?

A médiaügyekben bennfentes lap arra jutott, hogy Csenterics Ágnest, mint sajtóst se a Facebookon, se a legnagyobb szakmai portálon, se a LinkedInen, Instagramon, Tiktokon nem találni. Nem ismerik újságírók és kommunikációs szakemberek sem, az RTL munkatársai sem ismerik, de még Máté Krisztina (Friderikusz Sándor RTL-es műsorának, az Életünk történetének a producere) sem halott arról, hogy állítólag van Friderikusznak sajtósa, pláne pont ilyen néven, mint a tavaly elhunyt rendezőé.

Beszólogatás

Ezek után a Média 1 vitába keveredett Friderikusz Sándorral, aki állítólag azt mondta nekik: “ha van sajtósom, azt már önmagában indokolja a Szalay-szerű (így hívják a szaklap főszerkesztőjét) újságírók jelenléte a magyar sajtóban”.

Kivizsgálást kér

Az ügyet tovább bonyolítja a 168 óra cikke. Ebben az áll, hogy Virág Márton, a Blikk főmunkatársa, akinek lapja az állítólagos sajtós emailjére hivatkozva közölte az ügyet kirobbantó írást, kérni fogja a Magyar Újságírók Országos Szövetségét, hogy foglaljon állást az ügyben, mert szerinte súlyos emberi és szakmai hibát követett el Friderikusz Sándor. Az újságíró szerint Friderikusz Sándornak nincs helye a médiában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Friderikusz Sándor – Forrás: Youtube/Friderikusz Podcast