Kábítószert találtak annak a férfinak a szervezetében, aki pénteken, rendőri intézkedés közben halt meg a 8. kerületben. A 30 éves férfi halála előtt 3 autót tört össze, majd késsel hadonászott, ezért hívták ki a rendőröket.

Zavart férfi balhézott

Amint arról a BudaPestkörnyke.hu is beszámolt, pénteken egy 30 éves férfi halt meg rendőri intézkedés közben a Baross utcában. A férfi a Zichy Jenő utcában pattant be a kocsijába, ahol azonnal összetört három kocsit, majd egyenesen a 8. kerületi Baross utcába száguldott, ahol berohant egy lakásba és tombolni kezdett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betört egy kirakatot

A döbbent lakók délután fél egy után értesítették a zsarukat, akik üldözni kezdték a láthatóan zavart férfit, aki idő közben nemcsak egy kirakatot tört be, hanem kést is rántott. A rendőrök megpróbálták igazoltatni, ezzel viszont nem törődött.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Intézkedés közben rosszul lett

Az intézkedés közben a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal, haladéktalanul megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak – de már nem lehetett megmenteni az életét.

Több rendőr érkezett a helyszínre

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Kiabáltak a rendőrök

„Mi csak azt vettük észre, hogy szaladnak a rendőrök, és azt kiabálják, hogy “álljon meg, álljon meg!”. De nem állt meg, akkor sem, amikor elfutott a házunk előtt” – mondta a Borsnak az egyik környékbeli, aki az ablakból nézte végig a jelenetet.

Leteperték a férfit

Az ámokfutót végül nem messze, egy helyi bolt előtt teperték le, az intézkedés közben azonban életét vesztette, és bár a rendőrök rögtön megkezdték az újraélesztését, már nem lehetett megmenteni.

Ezzel az összetört autóval érkezett a Baross utcába

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Megszólalt Zacher Gábor

Zacher Gábor szerint a férfi viselkedése valamilyen stimuláló szer használatára utalnak. „Az illetőnek vannak túlpörgési reakciói, például agresszíven vezet vagy mint most, késsel hadonászik, majd egyszer csak bejön a szívritmuszavar, leáll a szíve és egyszer csak megvan. Ez minden szer használat mellett benne van a pakliban” – mondta a toxikológus az RTL Híradónak.

Kábítószert találtak a szervezetében

A csatorna úgy tudja, hogy az elsődleges vizsgálat szerint a férfi szervezetében többféle kábítószert találtak. De hogy pontosan mit fogyasztott, az csak az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat fogja megállapítani. A férfi személyazonosságát még nem sikerült megállapítani.

Szabályosan jártak el a rendőrök

Hamarosan kiderült, hogy a férfi halála és az intézkedés között nem volt összefüggés, a szakértői vizsgálat szerint a zsaruk szabályszerűen végezték a dolgukat. 

Ráugrott a rendőrautóra

2021 októberében, szintén Budapesten, a 8. kerületben egy fiatal férfi az út közepén sétált. Majd ráugrott egy éppen arra közlekedő járőrautó motorház tetejére a Baross utca Szigetvári u. sarok.

Hárman próbálták leteperni

A rendőrök ekkor kiszálltak, le akarták teperni, de a fiatal férfi annyira ellenállt, hogy három zsaru sem bírt vele. A rendőrök ezután erősítést hívtak. A férfi bilincselés közben rosszul lett, a rendőrök próbálták újraéleszteni.

Defibrillátorral is próbálkoztak

Hiába próbálkoztak hosszú percekig a járőrök, majd a  helyszínre kiérkező mentők is újraéleszteni a férfit. A mentősök még defibrillátorral is próbálták újraéleszteni, de sajnos nem tudták megmenteni az életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a Baross utcában – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu