Ezek a fickók fenyegetést jelentenek az újságírókra, a sajtóra – ezt írta ki Mark Thompson a Twitter-oldalára, ahol képeket is megosztott az esteről. Mint ismert a hétvégi Forma-1-es futam idején ütötték meg.

Gengszterek

“Ezek a fickók nem biztonságiak, hanem gengszterek, akik nem hallgatnak az észérvekre. Fenyegetést jelentenek az újságírókra, a sajtóra” – írta a Blikknek Mark Thompson. A fotóst Magyoródon ütötte meg egy biztonsági őr, az esetről a Kékvillogó.hu is beszámolt.

Nyomozás

A sportfotós a folyamatban lévő nyomozás miatt nem akart részletekbe bocsátkozni a történtek kapcsán, de a fenti mondatokkal kifejtette a véleményét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem engedték be

A brit fotós összetűzésbe keveredett a Hungaroring biztonsági szolgálatával. Az ATV úgy tudja, Mark Thompson egy olyan területre szeretett volna bejutni, ahová az információik szerint lett volna jogosultsága, de a sportbírák nem engedték be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csak vissza akart menni

Pontosabban pénteken a második szabadedzés alatt a Getty Images F1-es sportfotósa és egy Valton Security-s biztonsági őr vitába keveredtek, a hírek szerint Mark Thomsont nem akarták visszaengedni arra a területre, ahol előzőleg dolgozhatott.

Megütötte az őr a fotóst

A brit sajtós elméletileg beléphetett volna, de a sportbírók utasítására ezt a biztonsági szolgálat embere nem engedte. Ebből kerekedett vita. Thomson a twitterére kitette a képeket, és állítása szerint a biztonsági őr megütötte őt, amitől felszakadt a szája.

A bejegyzés

Posztolt is

Mark Thompson saját maga számolt be a történtekről, több fénykép is bizonyítja, hogy összetűzésbe keveredett egy férfival, némelyik képen pedig már a szája is vérzik. „A magyar biztonsági őr barátságos arca, miután felpofozott (az ajkam láthatóan felszakadt)” – írta a fotós.

Feljelentés

Az eset után a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség egyik magyar tagja, Szabó Balázs feljelentést tett a gödöllői rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt.

Nincs önbíráskodás

Bármi is történt, számomra elfogadhatatlan, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon, megüssön egy embert. Az ilyen esetekkel nemcsak a Valton Security imázsát rombolják, hanem sokkal inkább Magyarországét – mondta a Blikknek lapunknak korábban Szabó Balázs.

Címlapfotó Mark Thomson Twitter-oldala.