Napról napra egyre jobbak a számok a koronavírus-fertőzés tekintetében, ugyanis a márciusi horroradatokhoz képest jóval kevesebb új beteget diagnosztizáltak, akik közül kórházban is jóval kevesebben vannak. Az oltás folyamatosan zajlik, és már a 16 -18  éveseket is lehet regisztrálni.

1593 új beteg

A kormányzati koronavírus tájékoztató oldal szerint az elmúlt 24 órában 1593 új betegnél mutatták ki a fertőzést, ezzel a járvány kezdete óta összesen 782 892 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhunyt 101 beteg

A koronavírusban elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így a Magyarországon elhunytak száma 27 802 főre emelkedett.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Csökkent a fertőzöttek száma

Szintén a harmadik hullám lecsengését mutatja, hogy az aktív fertőzöttek száma 231 580 főre csökkent. Szerencsére a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 523 510 fő már kigyógyult a betegségből.

587-en lélegeztetőgépen

Csakugyan jobb eredmény, hogy a kórházakban jelenleg 5031 koronavírusos beteget ápolnak, és közülük 587-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre. Pár hónapja ezek a számok sokkal rosszabbak voltak: március végén 11-12 ezer beteget ápoltak kórházban, míg lélegeztetőgépen 1340-en is voltak.

Zajlik az oltás

Az oltási kampány folyamatosan zajlik, eddig 4 064 204 fő már megkapta az első oltását. A beoltottak közül  2 016 350 fő pedig már a második oltását is megkapta

4 milliónál újabb enyhítésekről döntöttek

Mivel a beoltottak száma elérte a 4 milliót, ezért a kormány újabb enyhítésekről döntött. A kijárási tilalom kezdete 11 óráról éjfélre módosult, a boltok, vendéglátó egységek este 11 óráig lehetnek nyitva.

Működnek a szolgáltatások

Az újabb enyhítéseknek köszönhetően védettségi igazolvánnyal már számos szolgáltatás igénybe vehető. A kártyával rendelkezők számára szombattól megnyíltak a vendéglők belső terei, valamint a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, ráadásul ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Már az első oltásnál kiállítják

A védettségi igazolványok postázása folyamatos, és ezeket már az első oltás után kiállítják. Akiknek nincs kártyájuk, azok számos szolgáltatásból kimaradhatnak.

Két vakcinára is lehet regisztrálni

Azok, akik várnak még az oltásukra, időpontot foglalhatnak kétfajta vakcinára, a Sinopharm és AstraZeneca oltásokra. Ezenkívül már a 16 -18  éveseket is lehet regisztrálni oltásra. Az online időpontfoglaló oldalát itt lehet elérni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vakcina – Forrás: MTI/Rosta Tibor