Szerda reggel folyamatosan estek ki a Combinok a 4-6-os villamos vonalán. A járműveket reggel sorra vitték vissza a remízbe, most kiderült, hogy volt a hiba oka. A forgalom már helyreállt.

Leálltak a Combinok

Szerda reggel műszaki hiba miatt leállt szinte az összes Combino villamos a 4-6-os vonalon. A villamosokat reggel sorba vitték vissza a remízbe, végül az összes Combinót át kell vizsgálni.

A teljes vonalról eltűntek a villamosok

Szerda hajnalban a combinós járművezetők egymás után azt kezdték el tapasztalni, hogy járművük homokszóró hibát jelez, ezért libasorban álltak vissza a villamosok a remízbe. A járművek csakhamar szinte a teljes 4-6-os vonalról eltűntek.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ez is érdekelhet

Pofátlanul túlárazta Mészáros Lőrinc a 6 km-es Déli körvasútat – állítja Zugló polgármestere, Horváth Csaba

33 pótlóbusz szállítja az utasokat

A BKK villamospótló buszokkal szervezte meg az utasok szállítását, körülbelül 33 busz állt szolgálatba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiderült a hiba

A remízben az átvizsgáláson kiderült, hogy a csúszásgátló homokot a pályára hintő szórófejek tömődtek, méghozzá nagy valószínűséggel azért, mert a tartályokba szennyezett, vizes, rossz minőségű homok került – mondta a Telexnek a BKV vezérigazgatója.

Vizes volt a homok

Bolla Tibor arról is beszélt, hogy BKV ugyanattól a szállítótól rendeli a homokot már régóta. A csúszásgátló anyagot nagy silókban, tárolókban tartják. Azt egyelőre nem tudni, hogy az odaszállításkor vagy a tároláskor, de az esőzés hatására vizet kaphatott a homok, ennek hatására összeállt, ezért tömíthette el a szórófejeket.

Ez is érdekelhet

Nevetséges, de igaz: A 3-as metró pocsékul felújított szerelvényei miatt azért nem lehet perelni az oroszokat, mert 2 éve nem veszik át a levelet

Délutánra helyreáll a rend

A vezérigazgató szerint ilyen az a biztonsági protokoll, hogy az összes villamost visszahívják és kitisztítják, a silókban pedig lecserélik a homokmennyiséget. A villamosok egyébként már sorban állnak vissza forgalomba, délutánra az összes újra üzemkész lesz, ígérte a BKV igazgatója.

FRISSÍTÉS:

A BKK Facebook oldalán nemsokkal 12 óra előtt azt írta, hogy a forgalom már a teljes vonalon helyreállt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció