Budapesten is fejlődik a kötöttpályás városi közlekedés, a járműpark korszerűbb villamosokkal bővül, a főbb vonalak is megújulnak, hosszabbodnak. A folyamatos fejlődéshez szükség van azonban új kollégákra is.

Felelősségteljes szakma

A cég tájékoztatása szerint villamosvezetőnek bárki jelentkezhet, aki szeretne részese lenni a főváros mindennapjainak, egyúttal pedig egy felelősségteljes szakmában elhelyezkedni – áll a BKV közleményében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

7-9 hónap a képzés ideje

A BKV-hoz az jelentkezhet villamosvezetőnek, aki befejezett általános iskolai végzettséggel rendelkezik és legalább 20 éves. A jelentkezés első lépése a regisztráció a Villamosoktatás oldalon, majd ezután kezdődik el a felvételi eljárás.  A 7-9 hónapot felölelő tanfolyamaik mindig előre tervezett időpontban indulnak, így érdemes odafigyelni a dátumokra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elméleti és gyakorlati tudás

A hét részből felépülő tananyag során a tanulók olyan elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el, mint a vasútszakmai ismeretek vagy a járműtípusok megismerése, de gyakorolhatják a vezetést tanulójáraton, valamint útvonalismeretet is kapnak.

Villamosszimulátorral is találkozhatnak

Egy villamosszimulátor segítségével a mindennapos munkavégzés során előforduló szituációkat is megismerhetik a bátor próbálkozók. A BKV csábító ajánlata szerint a tanfolyamán résztvevő tanulók még fizetésre és béren kívüli juttatásokra is számíthatnak A legszorgalmasabb tanulók pedig akár más munkakörökben is kipróbálhatják magukat.

Mennyi az annyi?

A bérezés a tanfolyam idején: a tanfolyam elméleti része alatt: bruttó 244 700 forint, a tanfolyam gyakorlati része alatt: bruttó 297 200 forint. Az önálló járművezetők bére: bruttó 2406 forint/óra + továbbá a Kollektív Szerződésben rögzített pótlékok és a túlóra ellenértéke, valamint számolni lehet cafetériával is – adta hírül a Pénzcentrum.

Jönnek a modern villamosok!

A Budapestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy megállapodott a BKK a CAF-villamosok gyártójával, így a Budapesti Közlekedési Központ még négy hónapig élhet azzal a lehetőséggel, hogy szinte 2014-es árakon vásárolhasson meg további 31 korszerű, akadálymentes villamost. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid jármű is.

Derűlátó fővárosiak

A Fővárosi Önkormányzat eddig megtett intézkedéseinek köszönhetően a BKK bízik abban, hogy amint Magyarország Kormánya aláírja a Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, lehetősége lesz a járműbeszerzés európai uniós forrásokból történő finanszírozására.

Akadálymentesített, klímás járatok

Az alacsony padlós, akadálymentesített, klímával is felszerelt villamosok forgalomba állítása hozzájárul majd ahhoz, hogy még több budapesti villamosvonalon jelenjen meg alacsony padlós szolgáltatás.

Újra jár az 50-es

Szeptembertől újra jár az 50-es villamos, immár alacsony padlós, klimatizált CAF járművekkel is lehet utazni a vonalon. Az elmúlt években beszerzett modern járművek a hét minden napján közlekednek a Határ úti metróállomás és a pestszentlőrinci Béke tér között. A nyári időszakban a szakemberek elvégezték azokat a korszerűsítési munkákat, amelyek az új szerelvények közlekedéséhez szükségesek.

Fejlődnek a buszok is

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy november 11-e után már csak korszerű, alacsony padlós, légkondicionált járművek közlekednek a Blaha Lujza tér és Újpalota között. A magas padlós buszok lecserélése annak köszönhető, hogy a főváros a BKV számára nemrég az elmúlt 30 év legnagyobb buszbeszerzését indította el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív