A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy ötfős társaság ellen, amelynek tagjai 2019 szilveszterén az értékeiért kirívóan brutális módon megöltek egy dunavarsányi férfit. A házigazda fejéhez még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak.

Szilveszter délutánján szórakoztak

Ahogyan arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt korábban , 2019. december 31-én egy ötfős társaság Dunavarsányban egy rokonuknál fogyasztott napközben alkoholt, majd onnan az est folyamán egy veszekedés miatt távozniuk kellett.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Visszamentek, hogy pénzt szerezzenek

Ezután az egyik elkövető ötletére a csapat újra megjelent a sértett szintén dunavarsányi házában azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzenek a további mulatáshoz. A házba a házigazda engedélye nélkül jutottak be, de amikor az őket észrevette, beszélgetni kezdett velük, majd közösen fogyasztottak a garázsban alkoholt. Ennek során azonban az egyik elkövető összeszólalkozott a sértettel, aki ezután az egész csapatot elküldte az ingatlanáról.

Visszamentek, hogy öljenek

Miután a társaság elhagyta a későbbi áldozat házát, megbeszélték, hogy után az elkövetők, hogy visszamennek és a sértettet megölik az értékeiért.

Bántalmazták és megszúrták

Ezután ketten közülük erőszakkal benyomultak a házba, majd egyikük eszméletlenre verte a sértettet, míg utána érkező társai értékek után kutattak. A magához térő sértettől az elkövetők pénzt követeltek, miközben egyikük többször fejbe rúgta, a másikuk pedig kétszer is megszúrta késsel. 

Hozzávágták a mikrohullámú sütőt

Végül a rablók mindenféle, a kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a sértett fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy nehéz étkezőasztalt is ráborítottak.

Meghalt a házigazda

A bántalmazás során a házigazda a sérülései miatt meghalt. Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel távoztak.

Négy nap múlva találták meg a holttestet

A dunavarsányi férfi holttestére csak négy nappal később találtak rá családtagjai. Az első orvosi vélemény alapján még nem merült fel bűncselekmény gyanúja. Majd a boncolásnál derült ki, hogy bűncselekmény történt. Erről részletesen ebben a cikkében írt részletesen a BudaPestkörnyeke. hu

Az egyik elkövető 14 éves volt

Az egyik elkövető, egy tinilány a 14. születésnapja előtt pár nappal adta a tippet a család többi tagjának arra, hogy kihez menjenek pénzt szerezni.

Vádat emeltek ellenük

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két héten belül elfogta az elkövetőket, akik közül négyen letartóztatásban egyikük pedig bűnügyi felügyeletben várja az eljárás befejezését. A Pest Megyei Főügyészség most mind az öt elkövető ellen nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: az elkövetők elfogása – Forrás: police.hu