Halálos balesetek sorozata volt március utolsó hétvégéjén a magyarországi utakon. Videózó motoros, gyermekével utazó édesanya, huszonéves fiú is baleset áldozata lett. A fekete hétvége oka a szeszélyes időjárás és az óraátállítás is lehet, ilyenkor mindig több a tragédiával járó karambol.

Tíz ember halt meg

Tíz ember vesztette életét a magyar utakon, mindössze három nap alatt. Március utolsó hétvégéje nagyon tragikusra sikerült a közlekedés terén, a rendőröknek 94 baleseti helyszínen kellett dolgozniuk. A rendőrség összesítése szerint 23 ember súlyosan, 63 pedig könnyebben megsérült. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Baleset Piliscsabánál

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, péntek kora este történt az első hétvégi tragédia. A Piliscsabai Polgárőr Egyesület beszámolója szerint egy Jaguar személyautó egy kocsisort akart megelőzni, amikor sofőrje elveszítette uralmát a jármű felett. Az autó az út melletti árokba, majd egy fának csapódott a 10-es főúton, Piliscsabánál. A 28-as kilométerszelvénynél bekövetkezett balesetben az autót vezető férfi a helyszínen életét vesztette. A sofőr egy 43 éves budapesti férfi volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy este két halálos gázolás

Pénteken este Kerepesen ütöttek el egy idős asszonyt. A 84 éves asszony az úttesten akart átkelni, kórházba szállítás közben életét vesztette Szintén péntek este Nemeskér külterületén gázoltak halálra egy gyalogost.

Ebben a Jaguárban utazott az áldozat

Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület

TikTok videót készített

A Kékvillogó.hu is beszámolt arról, szombaton Egerben egy motoros vesztette életét. A férfi a TikTok videómegosztó csatornára akart felvételt készíteni arról, ahogy motorjával száguld. Először szintén kétkerekűvel lévő barátját kérte meg erre, aki azonban nemet mondott, nem akart vezetés közben videózni. 

Szörnyethalt a motoros

A férfi ezután száguldott a halálba, a szó szoros értelmében: 180 km/h sebességgel csapódott egy korlátnak, 90 méteres féktávval. Az áldozat egy 41 éves férfi, helyszíni beszámolók szerint az összetört motor mellett a baleset után is folyamatosan csöngött a telefonja. 

Kislányával balesetezett az anya

Vasárnap kora délután Nyírcsaholy és Nagyecsed között ütközött össze két személyautó, az egyiket vezető 38 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az áldozat a kislányával együtt utazott, a gyermek karcolásokkal megúszta a balesetet, a saját lábán szállt ki az autóból, a másik autó vezetőjét kórházba szállították. A szemtanúk szerint az áldozat autója egy kanyarban „kacsázni” kezdett, aztán majdnem ütközött egy terepjáróval is, ezután csapódott neki félig frontálisan a szembejövő személyautónak. 

Helyszíni felvétel a nyírcsaholyi baleset után

Forrás: police.hu

A patakmederben halt meg

Vasárnap kora délután Oroszlányban történt egy borzalmas tragédia. Egy kerékpáros ismeretlen okból elhagyta a járdát és a patakmederbe hajtott. A fiatal férfi annyira szerencsétlenül esett a fejére, hogy a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók mentőkötél segítségével emelték ki a patakból. Az áldozat egy 34 éves Székelyudvarhelyről származó férfi. 

Meghalt egy 22 éves férfi

Vasárnap este Páhinál egy személyautó egyelőre ismeretlen okokból lesodródott az útról és az árokba csapódott. Az autó sofőrjének életét már nem tudták megmenteni, két utasa súlyosan sérült. Az áldozat mindössze 22 éves volt. 

Halála baleset Bajnán és Tatán

Szombaton Bajnán is történt egy halálos motoros baleset, abban egy személyautóval ütközött össze a kétkerekűvel közlekedő férfi, aki a helyszínen életét vesztette. Tata és Környe között vasárnap egy autó az árokba csapódott, miután sofőrje vezetés közben rosszul lett. A férfi életét már nem tudták megmenteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt a rolleres

Szintén szombaton a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Nyúlon történt tragédia. Egy 41 éves férfi egy születésnapi buliról ment haza elektromos rollerrével, amikor rosszul lett és ráesett a rollerre, majd eltörte a nyakát a baleset során. A környékbeliek megpróbálták megmenteni az életét, de a 41 éves férfin már nem lehetett segíteni. Az esetről részletesen a Kékvillogó.hu ebben a cikkében írt. 

Kiemelt kép: halálos baleset Piliscsabán – Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárős Egyesület