Vasárnap este két halálos baleset is történt Budapest környékén. Egy idős férfit ütöttek el Budapesten, miután a gyalogos nem a kijelölt átkelőn haladt át az úton. A másik esetben, az M3-as autópályán gázoltak halálra egy 29 éves férfit. 

Gázolás a belvárosban

Vasárnap késő este halálos kimenetelű közúti baleset történt a 6. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton, a Zichy Jenő utcánál. Egy idős, budapesti férfi a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldaláról szabálytalanul akart átkelni a páratlan oldalra, annak dacára, hogy nagyjából 100 méterre található egy jelzőlámpás gyalogátkelőhely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Ez az autó gázolta el az idős férfit

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elütötte az idős férfit 

A Deák tér felé vezető oldalon átjutott, majd átlépte a záróvonalat és már a Nyugati tér felé vezető oldalon tartott, amikor a külső sávban odaért egy sötét színű Ford S-Max egyterű. A Fordot vezető fiatalembernek nem volt esélye sem megállni, sem kikerülni a férfit, autójával elütötte a szabálytalan gyalogost. 

Kétszer is elütötte a gyalogost

Az idős férfi teste a motorháztetőre, utána a szélvédőnek csapódott, amely be is tört, majd a levegőbe repült, végül az úttestre zuhant, a Ford elé. Az egyterű még egyszer elütötte a gyalogost, aki ezután az autó eleje alá szorult. 

Az áldozat holttestét egy sátorral takarták el a helyszínelők

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

A sofőr nem sérült

A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével szabadították ki a férfit, majd a mentőknek átadták, akik megállapították, hogy sajnos életét vesztette. Az S-Max vezetője nem sérült meg a balesetben, utasa pedig nem volt. 

Hajnalig helyszíneltek

A szemle és a helyszínelés hajnalig tartott. A Nyugati felé tartó forgalmat a befelé vezető oldalra terelték, az éjszakai buszjáratok pedig nem álltak meg az Arany János utcai megállónál.

Órákig tartott a helyszínelés

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Gázolás az M3-ason

Szintén gyalogost gázolt egy személyautó vasárnap este az M3-as autópálya 17-es kilométerénél, Fót térségében, a főváros felé vezető oldalon. A balesethez a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották műszaki mentés céljából.

Meghalt a gyalogos

Egyelőre nem tudni, hogy miért tartózkodott az autópályán a 29 éves gyalogos, akit egy személyautó ütött el. A helyszínre mentők is érkeztek, de már nem tudtak segíteni, a balesetben a férfi a helyszínen életét vesztette. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a Bajcsy-Zsilinszky úti gázolásról – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK