Gyenes Leventét szeptember közepén vették őrizetbe. Ma döntés született a politikus sorsa felől.

Ma született a döntés

A mai napon a Szombathelyi Törvényszék úgy döntött, megszüntetik Gyenes Levente letartóztatását. Az ellenzéki politkust tavaly szeptember közepén tartóztatták le, azóta nem engedték szabadlábra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez vár rá most

Gyenes Levente házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felületet kap. A végzés a Magyar Nemzet értesülései szerint véglegesnek tekinthető.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Eljárás van folyamatban ellene

A polgármesterrel szemben költségvetési csalás miatt van folyamatban egy eljárás. 2022 szeptemberében csaptak le rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói. Gyenes Leventét, valamint öt társát is letartóztatták akkor.

Fél tucat NAV-os autó és maszkos kommandósok ütöttek rajta

Gyömrő polgármesterét az otthonánál fogták el ősszel. Egy luxusházban élt, olyan környéken, ahol jó hírű vállalkozók laktak. Senkivel sem került összetűzésbe, halkan, szinte feltűnés nélkül élt, mondta róla egy szomszéd akoriban.

Átkutatták a házat

A NAV munkatársai ősszel átfésülték az ingatlant. Aznap, amikor kivonultak, reggel 9-től délutánig maradtak a helyszínen. Kutyás nyomozók is segítették a kutatást.

Elérhetetlenné tette a közösségi oldalát

A polgármester korábban többször is beszámolt luxus életviteléről. Miután letartóztatták szeptemberben, elérhetetlenné tette a Facebook oldalát. A polgármesteri munkakört, hatásköröket és jogköröket az alpolgármester gyakorolta azt követően, hogy Gyenes Leventét letartóztatták.

Már több gyanúsított van

A NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatja a nyomozást. Szeptember kiderült, hogy sokkal több érintettje lehet az ügynek. Eddig huszonegy gyanúsított került a nyomozók radarjára.

Ezek is érdekelhetnek!

Korábban már kapott felfüggesztett börtönbüntetést Gyenes Levente

A gyömrői polgármestert még 2014-ben adócsalás miatt elítélték. Akkor 9 hónap börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Gyenes Leventét, mint hetedrendű vádlottat. Ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

E miatt ítélték el akkor pontosan

Adócsalás mellett folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás vétségében találták bűnösnek. Felmentették viszont a bűnszervezetben, folytatólagosan, bűnsegédként elkövetett adócsalás bűntettének vádja alól. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenes Levente – Forrás: archív