Színlelt akcentussal fenyegetőzött egy férfi, hogy felrobbantja az egyik fővárosi bíróság épületét. Az eltorzított hang tulajdonosát rövid időn belül elfogták a rendőrök.

Rögtön a tárgyra tért

Az egyik fővárosi bírósági épületben dolgozó ügyintéző szeptember 13-án 8 óra 33 perckor fogadott egy hívást. A telefonáló nem eresztette bő lére mondandóját, bemutatkozás nélkül rögtön a tárgyra tért, és színlelt akcentussal, egy mondattal lerendezte a beszélgetést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Robbantással fenyegetőzött

A férfi azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani a bíróság épületét, ahol állítása szerint fiára börtönbüntetést szabtak ki. A BRFK közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást, majd rövid időn belül azonosította annak a számnak az előfizetőjét, melyről a hívást kezdeményezték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyorsan elfogták

Kiderült, hogy a készülékről a szám tulajdonosának a sógora, M. Kálmán telefonált be a bíróságra. A férfit a belvárosi rendőrök szeptember 11-én elfogták, és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

Valamit félreértett

Az is kiderült, hogy M. Kálmán gyermeke ellen nem szabott ki a bíróság szabadságvesztést, sőt eljárás sem folyt vele szemben. A Budapesti Rendőrfőkapitányság 5. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Kálmánt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – adta hírül a police.hu oldal.

Bombariadó a múzeumban

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt korábban arról, hogy bombariadó volt a fővárosi Szépművészeti Múzeumban. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, az épületet lezárták. Órákig tartott a múzeum átvizsgálása. 

Ezt mondta a rendőrség

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad” – írta akkor a rendőrség.

VIP tárlatvezetést tartottak volna

Este 6-kor bezárt a múzeum a látogatók elől, későbbre szerveztek volna egy VIP-tárlatvezetést. A múzeumban egyébként nagyszabású Hieronymus Bosch-kiállítás zajlott akkoriban.

Bombariadó a fővárosi plázákban

Két nappal a történtek előtt, Budapesten, 6 bevásárlóközpontban volt bombariadó. A Westend, az Aréna Mall, az Árkád, a MOM és a Corvin Plázát fenyegették meg robbanó anyaggal. Az érintett plázákban hangosbemondóban mondták be, hogy mindenki hagyja el az épületet.

Riasztás vidéken is

Ezzel egyidőben Győrben, Kaposváron, Miskolcon és Debrecenben is bombariadó volt, szintén a bevásárlóközpontokban.

A MÁV-ot is megfenyegették

Debrecenben, a MÁV Piac utcai területi igazgatóságának épületében is szintén bombariadó volt. Minden helyszínre e-mailbe érkezett a fenyegetés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció