Bombariadó miatt kiürítették a Szépművészeti Múzeumot. Az épület átvizsgálása jelenleg is tart.

Bombariadó a múzeumban

Bombariadó van a Szépművészeti Múzeumban. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, az épületet lezárták. Órákig tarthat a múzeum átvizsgálása. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondta a rendőrség

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad” – írta a 24.hu-nak a rendőrség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

VIP tárlatvezetést tartottak volna

A lap úgy tudja, este 6-kor bezárt a múzeum a látogatók elől, későbbre le volt szervezve egy VIP-tárlatvezetés. A múzeumban egyébként nagyszabású Hieronymus Bosch–kiállítás zajlik épp.

Bombariadó a fővárosi plázákban

Két nappal ezelőtt, Budapesten, 6 bevásárlóközpontban volt bombariadó. A Westend, az Aréna Mall, az Árkád, a MOM és a Corvin Plázát fenyegették meg robbanó anyaggal. Az érintett plázákban hangosbemondóban mondták be, hogy mindenki hagyja el az épületet.

Bombariadó a vidéki plázákban

Ezzel egyidőban Győrben, Kaposváron, Miskolcon és Debrecenben is bombariadó volt, szintén a bevásárlóközpontokban.

A MÁV-ot is megfenyegették

Debrecenben, a MÁV Piac utcai területi igazgatóságának épületében is szintén bombariadó volt. Minden helyszínre e-mailbe érkezett a fenyegetés.

Szünetelt a jegyváltás

“A debreceni vasútállomás épületében a jegypénztár nem közelíthető meg bombariadó miatt elrendelt hatósági vizsgálat következtében, ezért szünetel a jegyváltás. Az utasok a vonatokon pótdíj nélkül válthatják meg a jegyeiket a vizsgálat végéig. Javasoljuk az online jegyvásárlást az ELVIRA vagy a MÁV mobilalkalmazás segítségével.A bombariadó a vonatközlekedést nem érinti” – írta közleményében a MÁV

BRFK közlemény

“Országban több helyszín vonatkozásában érkezett bejelentés közveszéllyel fenyegetésről. A rendőrség bombakutatói a helyszíneken folyamatosan végzik a kutatásokat. Robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.”  – közölte az esetek után kedden a BRFK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szépművészeti Múzeum