Fordulat történt a fóti verekedős orvos ügyében. Míg korábban arról szóltak a hírek, hogy a legutóbbi balhéja után is dolgozhat, most a munkáltatója felfüggesztették az állásából. Ez azt jelenti, hogy jelenleg nem dolgozik.

Verekedés az ügyeleten

A fóti bunyós doki. Dr. Lestár Ferencre múlt szombaton támadt rá egy házaspár az ügyeletben, ám az erős testalkatú orvos megvédte magát, és végül a férj szerzett enyhe koponyasérülést. Zacher Gábor a fóti orvos szakmai felettese, állítja szakmailag korrekten járt el Lestár, igaz arról ő sem tudott, hogy a kollégája korábban másfél év felfüggesztettet kapott testi sértésért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felfüggesztették

Most kiderült, hogy a fóti orvos jelenleg nem dolgozik, ugyanis határozatlan időre felfüggesztették – írja a Bors. A lap szerint Lestár doktornak 2009 óta nincs működési engedélye, ami lényegében annyit tesz, hogy az esetleges szakmai felelősséget a feletteseinek kell vállalnia helyette. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem indul ellene fegyelmi eljárás

A fóti orvos munkáltatója az üggyel kapcsolatban annyit nyilatkozott a sajtónak, hogy a fóti ügyeleten történt dulakodással kapcsolatban a rendelkezésükre álló információk, továbbá az Lestár doktor meghallgatása után nem látják okát fegyelmi eljárás indításának.

Rendörségi ügy lett belőle

Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban. Ezen eljárás alakulását a doktort alkalmazó cég figyelemmel kíséri, és majd az eljárás eredményének megfelelően jár el a későbbiekben – írták.

Zacher Gábor a fóti orvos szakmai vezetője

 Zacher Gábor, a fóti orvost is alkalmazó Inter-Ambu­lance Zrt. szakmai igazgatója nemrég sajtótájékoztatót tartott, és elmondta: hallottak róla, hogy egyesek panaszkodtak az orvos stílusára, de hivatalos panasz sosem érkezett rá, márpedig ők csak konkrét ügyekkel tudnak foglalkozni.

Szakmailag korrekten járt el

„A rendelkezésemre álló adatok alapján úgy érzem, az ő részéről nem történt olyan atrocitás, aminek alapján fegyelmi eljárást kellene indítanunk. Szakmailag korrekten járt el, a beteget megvizsgálta, de végül közölte, hogy az illető kérését a háziorvosának kell teljesítenie” – tette hozzá Zacher.

Volt ellene hivatalos panasz

Korábban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Novák Hunor gyermekgyógyász is megszólalt a témában. Állítja nem igaz, hogy nem érkezett hivatalos panasz Lestár doktor miatt, ő maga is látott ilyent.

Bekakil a gyerek

A népszerű gyermekorvos azt is elmondta, hogy volt olyan páciense, akit annyira megalázott a fóti orvos, hogy az édesanya hozzá vitte a kisfiát, mert a vizsgálat után rémálmai voltak és bekekilt a stressztől a gyerek.

Bűntetőeljárás

Novák Hunor egyértelművé tette, hogy korábban is sokan panaszkodtak az orvosra, bűntetőeljárás is volt ellene, el is ítélték testisértés miatt, a gyermekorvos szerint egyáltalán nem kellene az orvostársadalomnak kiállni mellette csak azért, mert Lestár Ferenc orvos.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció