Alaposan felgyorsultak az események egy szülésnél ma reggel. Férj és feleség hiába indult el szinte azonnal a kórházba, már nem értek be, a kis Barnabás autójuk hátsó ülésén született meg, a mentősök hathatós segítségével.

Felgyorsultak az események

Hajnalban kezdődtek fájásai annak a 38 hetes kismamának, aki párjával indult el a kórházba ma reggel. Az események azonban felgyorsultak út közben, így a férj félreállt és a mentők segítségét kérte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Perceken belül megérkeztek a mentők

A mentők perceken belül helyszínre értek, megvizsgálták az asszonyt és felkészültek a szülés levezetésére.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A hátsó ülésen szült

Bár a személyautó hátsó ülésén kicsi volt a hely, már nem volt idő arra, hogy a nőt a mentőbe helyezzék. Az életmentők alig néhány perc alatt világra segítették a házaspár második gyermekét, aki rögtön fel is sírt.

Stabil állapotban vitték őket kórházba

A helyszíni ellátást követően a kis Barnabást és a büszke anyukát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a székesfehérvári mentők. Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk – írta az Országos Mentőszolgálat.

Egyből útnak indultak

A BudaPestkörnyéke.hu novemberben számolt be arról, hogy amikor egy Csongrád-Csanád megyei kismamánál jelentkeztek a fájások, férjével egyből elindultak a kórházba. A baba azonban nem várt addig, amíg beértek, hamarabb világra akart jönni. 

Megindult a szülés

Az apának gyorsan kellett lereagálnia az eseményeket. Egy nagyobb körforgalom közepén, a térkövezett részen tudott félreállni biztonsággal. Ezt követően hívta a mentőket.

A Mentésirányítás több egységet is riasztott

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsija is a helyszínre indult. A mentésirányító az apukát egyszerre nyugtatta és instrukciókkal is ellátta. A férfinak szüksége is volt erre, hiszen aligha volt felkészült erre a szituációra.

Gyorsan odaértek a mentők

A beszámoló szerint perceken belül a helyszínre értek a mentők. Áron a személyautóban született meg. Rögtön a születését követően fel is sírt a gyermek. A szülést követően az édesanya boldog, a gyermek állapota pedig stabil volt. A helyszíni ellátás után kórházba szállították őket.

A Könyves Kálmán körúton született meg egy baba

Néhány nappal a szegedi eset előtt arról számoltunk be, hogy Budapesten a 11. kerületben jött világra még az előtt, hogy az anya és az apa beértek volna a kórházba. A rendőrök előbb megpróbáltak kéklámpás felvezetéssel eljuttatni a vajúdó anyát a kórházba, ám erre már nem került sor. A kisbaba a Könyves Kálmán körúton megszületett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció