Tűzoltókat kellett hívni, miután valaki felgyújtotta Buzinkay György ellenzéki képviselőjelöltjének plakátját Szentendrén. A politikus szerint folyamatosan rongálják a plakátjait. Nemrég a szigetszentmiklósi ellenzéki jelölt plakátjait lőtték szét.

Felgyújtották a választási plakátokat

„Szentendrén az egyik villanyoszlopon lévő plakátunkat felgyújtották – a fele le is égett. Tűzoltót és rendőrt is kellett hívni a gyújtogatók miatt” – írta Facebook oldalán Buzinkay György ellenzéki képviselőjelölt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forrás: Buzinkay György

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szervezett rongálásról lehet szó

Szentendre és térsége jelöltje azt írta, hogy a „kormánypártiak folyamatosan rongálják a plakátjainkat. Sokszor szervezetten. Sajnos a Fidesz állandó gyűlöletkeltésének az is eredménye, hogy vannak “magányos” elkövetők is. Bízok benne, hogy gyújtogatásig nem mennek el kormánypárti aktivisták…”

A rendőrök szóltak neki

Buzinkay György a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak azt mondta, szombatról vasárnapra történt a tűzeset, a kampánystábjának a rendőrök szóltak az esetről.

Buzinkay György felgyújtott plakátja

Forrás: Buzinkay György

Keresik az elkövetőt

„A rendőrség eljárás keretében keresi az elkövetőt. A tűzoltóságnak pedig köszönöm a gyors beavatkozást, így szerencsére semmi más nem kapott lángra a környéken” – mondta az ellenzéki képviselőjelölt. Buzikay Györggyel készült nagyinterjúnkat itt tudod elérni.

Szétlőtték a plakátot

Március 20-án írtunk arról, hogy nagy eséllyel airsoft fegyverből származó lövedékeket találtak Jószai Teodóra, a Pest megye 8-as számú választókerület közös ellenzéki jelöltjének plakátjaiban.

A DK szerint általános jelenség a plakátok rongálása

A Demokratikus Koalíció akkor azt írta, hogy mára általános, hogy a hatalom az egységes ellenzék jelöltjeinek plakátjait rongálja, de airsoft fegyverek bevetése különösen cinikus és fenyegető akkor, amikor egy háború dúl a szomszédunkban.

Így nézett ki Józsai Teodóra plakátja

Forrás: Demokratikus Koalíció

Kiemelt kép: Buzinkay György – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu