A Demokratikus Koalíció közleményének tanúsága szerint szombat éjszaka nagy eséllyel airsoft fegyverből származó lövedékeket találtak Jószai Teodóra, a Pest megye 8-as számú választókerület közös ellenzéki jelöltjének plakátjaiban.

Keresik az elkövetőket

Mint írják az eset a Damjanich utca és a József Attila utca sarkán történt. A rendőrség a helyszínelést követően vizsgálja a lövedékek típusát és a térfigyelő kamerák felvételei alapján keresi az elkövetőket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Általános jelenség a plakát rongálás

A Demokratikus Koalíció szerint mára általános, hogy a hatalom az egységes ellenzék jelöltjeinek plakátjait rongálja, de airsoft fegyverek bevetése különösen cinikus és fenyegető akkor, amikor egy háború dúl a szomszédunkban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fontos figyelmeztetés

A DK szerint az eset fontos figyelmeztetés az egész országnak: ha marad a Fidesz és a háborús retorikára épülő uszító gyűlöletkampányok, akkor Magyarországon nem lesz béke.

Fotón a megrongált plakát:

Jószai Teodóra győzelme

Az országban az egységes ellenzék, Pest megye 8-as számú választókerületében pedig Jószai Teodóra győzelme jelenti a garanciát a békére és a biztonságra, olvasható a közleményben.

Kapcsolódó:

Jószai Teodóra nemrégiben lapunknak adott interjút

Kérdésünkre, hogy a a körzetben a választás melyik településen fog eldőlni, azt mondta: “Remélem, hogy mind a tíz településen mélyen beágyazódom és nagyon remélem, hogy mind a tíz település értékelni fogja az erőfeszítéseimet. Nincs kiemelt város, eltérően vagyok erős a településeken.”

Ebben bízik

“Azt hadd mondjam el, hogy a népszavazási aláírásgyűjtéssel hamar végeztünk, és nagyon szép eredményt értünk el. Bízom abban, hogy sokkal többen támogatnak, mint az egyébként egy-egy kitelepülésen lemérhető. Szerintem az emberek nagy része még mindig fél elköteleződni nyilvánosan az ellenzéki jelöltek felé.”

Szerinte ez a választókerület az ellenzéké lesz

“Én azt gondolom, hogy ez a választókerület az ellenzéké lesz. Ezen dolgozom, több mint egy éve megállás nélkül. Új belépő vagyok a politikában, civil vagyok, nem kapok díjazást, rajtam nem lehet számonkérni a múltat. Én vagyok a szimbóluma annak, hogy itt az ideje végre rendet tenni. Az előválasztási győzelmemmel megmutattam, hogy megvan bennem a képeség, hogy aktív és jó képviselője legyek a Pest 8-as választókerületnek.” – tette hozzá akkor a politikus. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha már idáig eljutottál ezeket az interjúkat se hagyd ki

Kiemelt kép: Jószai Teodóra, országgyűlési képviselőjelölt – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu