Tavaly mutatták be az RTL saját gyártású sorozatát, amit eddig csupán a csatorna online felületén lehetett elérni, most azonban már a televízióban is sugározzák. Zámbó Jimmy testvére, Tihamér markáns véleményt fogalmazott meg A Király című alkotásról.

Megosztó volt a Jimmy-sorozat

A Zámbó Jimmy életét bemutató, nagyszabású minisorozatban a zenész fiatalkori megformálója Olasz Renátó volt, a halála előtti időszakban pedig Nagy Ervin formálta meg. Mint ahogy azt mi is megírtuk, hatalmas kihívást jelentett Nagy Ervin számára Zámbó Jimmy karakterének eljátszása. A népszerű színész úgy érzi: talán még soha nem volt rajta ekkora nyomás egy szerep miatt, mint most. A színész a szereppel kapcsolatos legnagyobb félelmének azt nevezte, hogy mivel nagy mennyiségű archív felvétel maradt fenn Zámbóról, a nézők ehhez fogják mérni majd az alakítását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Eszközök a hiteles játékhoz

Nagy Ervin hisz benne, hogy sikerült megtalálnia a megfelelő színészi eszközöket a hiteles játékhoz, amelynek köszönhetően a nézők jó esetben azt a szempontot is elfelejtik, mekkora a külső hasonlóság a színész és a zenész közt. Zámbó megformálásához azt próbálta megtalálni, mit kompenzált a zenész a zűrös életvitelével: „Nagyon banális és emberi megfejtésre jutottam, valamiféle kielégíthetetlen szeretetéhségre és az elismerés örökös hajszolására.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egyetlen igazság

A sorozat finoman fogalmazva sem nyerte el a Zámbó család tetszését. „Egyetlen igazság van csupán a sorozatban, az, hogy már az elején feltüntették, hogy hazugságokon alapul. Felháborítónak tartom, ahogy megalázzák a családot, legfőképpen szegény édesanyámat, akit teljesen hamisan ábrázoltak a sorozatban. Ő mindig is egy gyönyörű úrinő volt, ezzel szemben egy csirkelábat szopogató, piás, dohányos proli boszorkának állították be – mondja a story.hu-nak Zámbó Tihamér.

Fenntartásokkal kezelte

A testvér már a sorozat készítésekor fenntartásokkal kezelte a történet hitelességét, lévén, hogy a műsorkészítők csak Jimmy özvegyével, Zámbó Edittel, valamint a néhai király gyermekeivel vették fel a kapcsolatot.

„Nevetséges az egész!”

„Persze hogy bebizonyosodott, amire számítottam, hisz nevetséges az egész! Visszataszító, undorító a sorozat, szégyent hoztak a családra, úgyhogy nem is vagyok hajlandó több szót fecsérelni erre. Csak azt sajnálom, hogy Edit belement ebbe a hülyeségbe, és hozzájárult a forgatáshoz. Nem tudom, mi célja volt ezzel, de csak gratulálni tudok neki is. Ő a legnagyobb ludas ebben az egészben, hogy még a lakását is odaadta, hogy ott forgassanak. Ez a sorozat az Edit szégyene!” – tette hozzá a legendás énekes testvére.

Kiborult a nővér is

Januárban írtunk arról, hogy Jimmy nővére is nagyon kiborult, amikor belenézett a sorozatba. Zámbó Marietta tisztában volt vele, hogy nem a valóságot akarták a készítők bemutatni, ennek ellenére úgy érzi, „elvetelmült idiótaként” ábrázolták őt.

„Le kellett nyugodnom”

 „Eddig nem szólaltam meg a sorozat kapcsán, mert le kellett nyugodnom. Maradjunk annyiban, hogy édesanyánk a halála előtt másfél nappal látta azt az epizódot, amiben az ő karaktere szerepelt és nagyon rosszul érintette az, amit látott” – mondta el az elhunyt zenész nővére.

Felelni fognak!

Zámbó Marietta kifejtette, édesanyját „teljesen tönkretették lelkileg”, mivel ő világéletében úrinő volt, soha életében nem dohányzott és nem ette cuppogva a csirkelábat a levesből. „Tisztességgel, becsülettel nevelt fel öt gyermeket, akiket mind kitaníttatott. Úgy ábrázolták, mintha valami lepusztult, senkiházi proli lett volna és ez abszurdum! Ezért pedig felelni fognak, erre megesküszöm!” – dühöngött.

Ráadásul még a hangja sem csendül fel

Jimmy nővére azt is nehezményezi, hogy a sorozatban egyetlen egyszer sem lehet hallani legendás testvére hangját. „Az egy dolog, hogy az a fiú énekli a testvérem dalait, akit én és Árpi fedeztünk fel. De azt mégiscsak kikérem magamnak, hogy egy másodpercre sem csendül fel Jimmyke gyönyörű hangja a »róla« készült és a nevével eladott sorozatban” – tette hozzá dühösen Zámbó Jimmy nővére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: Zámbó Jimmy. Fotó: archív