Közös megegyezéssel távozott a Nemzetitől Farkas Dénes, aki mintegy 15 év után int búcsút a Nemzeti Színháznak. A színház mostanában nem az előadásaival, hanem egy színházi baleset miatt került a hírek középpontjába, miután súlyos balesetet szenvedett két színművész a Rómeó és Júlia előadása közben. Az egyik balesetet szenvedett színész a szigetszentmiklósi születésű Szász Júlia, akit több RTL-es sorozatból ismerhetnek a nézők.

Drámai baleset a Nemzetiben

Ahogy azt az elsők között a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, súlyos balesetet szenvedett két színművész a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadása közben. Az egyik balesetet szenvedett színész a szigetszentmiklósi születésű Szász Júlia, akit több RTL-es sorozatból ismerhetnek a nézők, a másik sérült Horváth Lajos Ottó, akit a legtöbben az Üvegtigris Sanyikájaként ismerhetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt a szemtanú

„Ez borzasztó! Imádkozom értük! Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, s akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek” – írta közösségi oldalán Bódis Kriszta, rendező.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jajgatott a színésznő

„Szász Júlia színésznő jajgatott: ‘nem akarok meghalni, élni akarok!’” – írta Bódis Kriszta. Információk szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila főigazgatónak, és a Rómeó és Júlia rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes, de úgy tűnik ezt nem vették elég komolyan.

Újabb nehézségek

Nem nyugodnak a kedélyek a színház körül, friss hír, hogy másfél évtized után távozott a Nemzeti Színház színésze. Farkas Dénes, aki az RTL-en futó Keresztanyu című sorozatban is szerepel, így a tévénézőknek is ismerős lehet, Facebook posztban írt a felmondás körülményeiről.

Hálás

„Sziasztok. Ma felmondtuk a munkaszerződésemet, közösen az igazgatóval, a Nemzeti Színházzal. Viszont. Nagyon emberi, felnőtt beszélgetés után döntöttünk így Vidnyánszky Attilával. Igaza volt. Igazam volt. Nagyon köszönöm az elmúlt 15 évet, amit az intézményben töltöttem. Igazi nagy feladatok, barátságok, csodálatos emberek. Köszönöm. Az évad végéig a társulat munkáját segítem, aztán megy az új élet. Szeretlek benneteket! Itt nőttem fel. Hálás vagyok.”

Megműtötték őket

Ahogy írtunk róla, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó olyan komolyan megsérültek, hogy meg is kellett őket műteni. Felépülésük hónapokig is eltarthat. A kórházi kezelés után hosszú rehabilitációra lesz szükségük. A baleset után a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Osztályán kezelték őket.

Csak 29 éves a sérült színésznő

Szász Júlia mindössze 29 éves, 2020-ban végzett a Kaposvári Egyetemen, Cserhalmi György osztályában. A szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban érettségizett tehetség már több filmben játszott, ráadásul folyamatosak voltak a színházi szerepei is. 

Árulkodó fénykép

A fiatal színésznő most már otthonában lábadozik, a rehabilitációt követően újra százszázalékos lesz az állapota. Ezt támasztja alá friss posztja is, amit az Instagram-oldalára töltött fel. A 24 óráig elérhető történetében a csuklójáról készített egy fotót, melyből egy kanül áll ki, illetve minden bizonnyal egy kórházi karszalag is ott díszeleg a kezén. 

„Round 2 Fight”

Több információt sajnos nem osztott meg a színésznő, csupán még annyit, hogy a küzdelem második fordulója következik. „Round 2 Fight” – írta Júlia, akinek egy ország szurkol, hogy mihamarabb meggyógyuljon. Lelkileg még biztosan hosszabb időt vesz ez igénybe.

„Forduljon szakemberhez”

„Azt leszögezhetjük, hogy Júliát mindenképp trauma érte a balesetkor, innen is teljes gyógyulást kívánok neki. Mindenképp azt javaslom neki, hogy forduljon szakemberhez, a kognitív terápia lehet számára a leghasznosabb. Egyébként minden attól függ, hogy a beleset során mennyire kapott sokkot, mennyire fájdalmas és hosszú a rehabilitációja, valamint, hogy a pszichéje mennyire tud megküzdeni a történtekkel. Én szakemberként ezeket térképezném fel a terápia keretein belül, és a szorongásoldásra is nagy hangsúlyt fektetnék” − árulta el a Borsnak Csehák Hajnalka pszichológus. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nemzeti Színház