Sírva nyilatkozott az a zuglói háziorvos, aki a napokban jelentette be, hogy nem folytatja a praktizálást. Zsigri Szabolcs a gyógyítás helyett egyelőre nyelvet tanul, majd külföldön folytatja a gyógyítást. 

Felmondott a háziorvos

Amint arról korábban beszámoltunk, felmondott Zugló egyik háziorvosa. Zsigri Szabolcsnak abból lett elege, hogy betegeinek sokszor hónapokat kellett várniuk, mire megfelelő ellátáshoz jutnak és orvosként felesleges adminisztrációs feladatokat kellett végezni. Emiatt döntött új a doktor, hogy befejezi a praktizálást, helyette inkább németül tanul. „Imádjuk, szeretjük a pácienseinket. Mindenünket odaadjuk értjük és… bocsánat…” – mondta elcsukló hangon az RTL Híradójában Zsigri Szabolcs. 

Nem a pénz miatt megy

A háziorvos azt mondta, nem a munka mennyisége vagy a fizetés miatt határozott a felmondásáról. A doktornak az is problémát jelent, hogy páciensei közül egyre közül egyre kevesebben jutnak további ellátáshoz.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eljut egy pontra

„Mi bármeddig tudjuk nyújtani a lehetőségeinket. Tudunk sokat dolgozni, de a háziorvos eljut egy pontra, amikor a szakrendelőhöz és a kórházhoz kell folyamodnia. Ezen nem tudunk változtatni, mert látjuk, hogy hosszú heteket, hónapokat kell várakozniuk a betegeinknek az ellátásra”. 

Változások az egészségügyben

Zsigri Szabolcsot az is zavarja, hogy a gyógyítás helyett túlsúlyba került az adminisztráció a munkája során. Olyan változásokról beszélt az egészségügyben, amelyekről az érdekvédelmi szervezeteket meg sem kérdezte a kormány.

Elhagyja az országot

Az orvos azt mondta, valószínűleg elhagyja az országot, aztán német nyelvterületen folytatja az orvosi pályáját. Betegei a csatoránának azt mesélték, hogy nem először maradtak háziorvos nélkül.

Új orvost keresnek 

„Most keresünk új háziorvost. Az előző szintén felszámolta a praxisát. Akkor próbáltunk körzetileg orvost találni. Nem sikerült, de a doktor úr vállalt, mivel nem találtunk háziorvost” – mondta az egyik beteg.  

Tavaly is elment egy háziorvos

Tavaly januárban nagy felháborodást keltett, amikor szintén Zuglóban, felmondott egy háziorvos. „Kedves Páciensek! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2022. január 1-től nem dolgozom többé a háziorvosi körzetben (utolsó munkanapom 2021.12.30-a volt), így ezentúl ez a postafiók és a megadott mobiltelefonszám nem aktuális, nem leszek elérhető. A továbbiakban rendelő orvosok elérhetőségéről a rendelő portáján személyesen, vagy a megadott telefonszámon tudnak érdeklődni. Továbbiakban minden jót kívánok!” – ezt üzente a doktornő a betegeinek. Az ügyről részletesen itt tudsz olvasni

Átalakul az háziorvosi ügyelet

Jelentősen átalakítja a kormány a háziorvosi ügyeletet. A tervek szerint Hajdú-Bihar vármegye után március elsejétől elvileg Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is át kellene térni az új háziorvosi ügyeleti rendszerre, aztán következik majd a többi vármegye is. Az új szisztémában az Országos Mentőszolgálat irányítja az esti és éjszakai ügyeleteket az eddiginél kevesebb ügyeleti ponton, de az ígéretek szerint jobban szervezetten.

Elöregedtek a háziorvosok

Elöregedtek a háziorvosok, és egyelőre úgy tűnik, alig lesz utánpótlásuk – ez derül ki abból háziorvosi korfából, amit a Magyar Orvosi Kamara küldött a Telex megkeresésére. A kamara a hétvégén posztolt arról, hogy öt, azaz összesen 5 olyan háziorvos van ma Magyarországon, akik még nem érték el a harmincadik életévüket. Kíváncsiak voltunk arra, mi a helyzet a többi korosztályban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

„Kész, vége, egész egyszerűen nem tudom, hogy mi a megoldás” – írta egy háziorvos, miután már 2023-ra sem tudnak időpontot adni ultrahang vizsgálatra a monori szakrendelőben

Kiemelt kép: