Péntek 07 óra 10 perckor érkezett a riasztás a biatorbágyi vasútállomásra, hogy egy mozdony teteje, vélhetően elektromos zárlat miatt, lerobbant és a kiszakadt tetőlemez a sínekre zuhant. A mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Péntek reggel a biatorbágyi vasútállomás közelében felrobbant egy osztrák teherszállító vonat mozdonyának a teteje.

A fémlemez lerepült a járműről és teljesen leállította a vasúti forgalmat. A Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltók és a katasztrófavédelem egységei nagy erőkkel érkeztek a helyszínre.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A MÁV azt írta, hogy a Budapest–Győr vonalon Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek a vonatok. Egy tehervonat osztrák (ÖBB) mozdonyáról egy levált alkatrész megrongálta a másik vágányon, a Keleti pályaudvarról Szombathelyre közlekedő Borostyánkő InterCity mozdonyát és kocsijait. Személyi sérülés nem történt.

Egykor ez is Biatorbágynál történt: Biatorbágyi viadukt: A bécsi gyors zuhant a mélybe

Mentőorvos is volt a kiérkező biatorbágyi tűzoltó egységben, személyi sérülés szerencsére nem történt, még a mozdonyvezető is épségben megúszta a balesetet.

A MÁV tájékoztatása szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Győr-Szombathely és a Budapest-Győr-Sopron vonalon utazók jelentősen hosszabb eljutási idővel számoljanak. A soproni és a szombathelyi IC és a bécsi RJ vonatok Tatabánya állomásig közlekednek Győr felől és onnan visszaindulnak Győr felé.

A Keleti pályaudvar és Tatabánya között nem közlekednek. Helyettük Kelenföld és Tatabánya között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Biatorbágy és Budaörs, illetve Kelenföld között pótlóbuszok közlekednek a személyvonatok helyett.

A feláras vonatokra nem kell megfizetni a felárat. Biatorbágy-Kelenföld és Törökbálint-Kelenföld között a VOLÁNBUSZ járatain a vasúti bérleteket elfogadják. A Keleti pályaudvar és Kelenföld állomás között az M4-es metró vonalon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat elfogadják.

Ez is Biatorbágyon történt: Földrengés az agglomerációban: Már megint Biatorbágynál rengett a föld

Majdnem a szakadékba zuhant a vonat

Egy évvel ezelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Érden az egyik magánvasút, a Train Hungary mozdonya engedély nélkül elindult az első vágányról, s a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd 6 tengellyel kisiklott és félig lelógva egy partfal oldalán állt meg.

Fotók: Facebook/ Balesetinfó és Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület