A közlekedés átszervezését már meg is kezdték, mivel az adott szakaszon nem közlekednek a vonatok.

A baleset körülményeiről

Hajdúhadház és Újfehértó között több kocsija is kisiklott egy tehervonatnak. A műszaki mentés jelenleg is zajlik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fennakadás a vasúti forgalomban

Az érintett szakaszon nem közlekednek a vonatok. Egyelőre megbecsülni sem tudják a szakemberek, hogy mikor állhat helyre a vonatközlekedés arrafelé. A közlekedést ezért át kellett szervezni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így oldják meg átmenetileg a fennakadást

Amíg a vonatközlekedés nem állhat helyre, addig pótlóbuszokat állítottak csatasorba. Hajdúhadház és Újfehértó között nem személyvonatok, hanem pótlóbuszok közlekednek tehát. Az InterCity-k esetében Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszt igénybe venniük az utasoknak

Komoly késéseket eredményezhet a baleset

A tehervonattal történtek a záhonyi fővonalon közlekedő szerelvények menetidejét befolyásolják. Az utasoknak 1-2 órával hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

Fotók a baleset helyszínéről

Karbantartások miatt módosul több vonat menetrendje is

Budapesten, az Összekötő vasúti hídon valamint az osztrák vasúttársaság hálózatán is karbantartási munkálatok zajlanak. Ennek következtében május 22-ig a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a belföldi távolsági vonatok menetrendje mellett a nemzetközi járatoké is jelentős mértékben módosul. Több vonat a szokásostól eltérő időpontban fog indulni, de akad olyan vonat, amelyik rövidített útvonalon fog járni.

A cseheknél is felújítások vannak

Karbantartás miatt május 21-ig hétvégenként, továbbá május 15-én és 16-én nem a szokás módon közlekednek a Csehországot érintő vonatok. A Prága felé közlekedő szerelvények a szóban fogó napokon az eredeti érkezésükhöz képest később érkeznek meg, módosított menetrends szerint.

Érdemes indulás előtt tájékozódni

Aki rutinból szokott vonatra szállni, az jól teszi, ha a napokban inkább minden esetben megnézni a vonatok pontos indulási idejét. Így sok kellemetlenséget el lehet kerülni. A vonatok indulása kapcsán minden fontos információ megtalálható a MÁV-csoport honlapján.

Ezek is érdekelhetnek!

Jegyet is lehet online vásárolni

A jegy.mav.hu weboldalon online is megválthatja minden utas a jegyét. Így elkerülhető a sorbanállás a jegypénztáraknál a vasútállomásokon. Az így vásárolt jegyet kényelmesen be lehet mutatni akár okostelefonon is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: MÁVINFORM