Megnyílt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár pénteken a Vörösmarty téren. Finn Mikalás is meglátogatja majd.

Pandémia árnyékában

“Nagy öröm, hogy ha korlátok között is, de a járványügyi helyzet megengedi a hagyományos karácsonyi vásár megtartását. A Fővárosi Önkormányzat 1998 óta minden évben megrendezi, tavaly a pandémia sajnos közbeszólt” – mondta az eseményt megnyitó Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes.

Védettségi igazolvánnyal

Kitért arra, hogy a budapesti karácsonyi vásárt kordonok között tartják, a rendezvény csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Már a nyitó napon sokan voltak

MTI/Kovács Attila

Élmény

Gy. Német Erzsébet kiemelte: a szervezésnél arra törekedtek, hogy a vásár budapestinek, vidékinek, idelátogató külföldinek egyaránt élményt nyújtson.

Jön a Mikulás is

A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a vásárba a finn Mikulás érkezik december 6-án, november 28-án vasárnap pedig gyertyagyújtás lesz.

Már itt a Mikulás

MTI/Kovács Attila

December 31-ig lesznek nyitva

A  vásár december 31-ig várja a látogatókat a Vörösmarty téren. A rendezvényen árusító, tradicionális magyar kézműveseket pályázaton választották ki, jelentkezésükhöz műhelyfotót is csatolniuk kellett a minőségi termék garantálása érdekében.

Mennyibe kerül a forralt bor a vásárban, olvasd el korábbi interjúnkat!

59 ezer forint

A magyarok személyenként 59 ezer forintot tervez költeni az idén karácsonyi ajándékokra – közölte a Telenor egy országos reprezentatív kutatása alapján.

Fele-fele

A válaszadók mintegy fele karácsonykor tervezi pótolni az év közben elmaradt találkozásokat, beszélgetéseket. A kérdőívet kitöltők 47 százaléka az idén szűk családi körben, 44 százaléka pedig szélesebb rokoni körrel tölti a karácsonyt.

Féltik az idős rokont

A Telenor felmérése szerint az elmúlt évhez képest az idén már kevésbé befolyásolja az ünneplést a járványügyi helyzet, tavaly 44 százalék mondta, hogy – főként a koronavírus miatt – valószínűleg kevesebb emberrel fog találkozni, mint az előző évben, idén már csak 11 százalék válaszolt így.

Címlapfotó: MTI/Kovács Attila