4 év 3 hónap börtönre ítélték, immáron jogerősen, azt a szexuális kényszerítéssel vádolt budapesti földrajztanárt, aki több kiskorú fiút is zaklatott a gimnáziumban, valamint egy futballakadémián.

6 éven zaklathatta a diákjait

A vádirat szerint négy sértett volt az ügyben 2012 és 2017 között. Az egyik fiú a vallomásában azt állította, hogy a tanár behívta az igazgatóhelyettesi szobába, és arra kérte, hadd elégíthesse ki orálisan. Ő azonban visszautasította ezt – írja a 24.hu.

Szexuális közeledés

Az ügyről a másodfokú ítélet utána a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, A 2018-as bíróság szerint Sz. Szilveszter 2012 júniusától egészen 2017 januárjáig olyan bizalmi kapcsolatot épített ki a diákjaival, mely során arra törekedett, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. A férfi a célja elérése érdekében szexuális tartalmú üzeneteket küldött a tanulóknak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Az egyik ismert klubnál is dolgozott

Az igazgatóhelyettes egy budapesti gimnáziumban tanított, és a hivatalából adódó tekintélyét arra használta fel, hogy a gimnáziumban, valamint a futballakadémián (Budapest Honvéd) tanuló kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Információnk szerint nem az akadémia alkalmazottja volt, sőt, az egyik focista srác buktatta le.

Az egyik vallomás

A diák állítása szerint a tanár később egy tanulmányúton is zaklatta. Fogdosta a combját, és meg akarta fogni a nemi szervét. A srácnak elege lett a zaklatásokból. Elmondása szerint nem látott más kiutat, ezért belement abba, hogy orálisan kielégítse a tanár, azzal a feltétellel, hogy utána békén hagyja. Ebbe belement a tanár, de a srác szerint később ennek ellenére is újra közeledni kezdett felé.

Orális kielégítés

Az igazgatóhelyettes végig tagadta, hogy orálisan kielégítette volna a fiút. A férfi azt mondta a híroldalnak, egyik diákjával sem volt soha sem szexuális kapcsolata. Ugyanakkor egy másik diák azt állítja, hogy a tanár poénos üzenetekkel közeledett felé, de ezeket az üzeneteket később kitöröltette vele a vádlott.

További részletek, egy escort fiúról tavaszi cikkünkben

Az ítélet

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság két évvel ezelőtt bűnösnek mondta ki a tanárt folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítésben és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésben is, s négy év három hónapra,  és öt év közügyektől eltiltásra, ítélte és eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amely 18 év alatti gyerekek felügyeletével, illetve nevelésével kapcsolatos.

A másodfokon eljáró törvényszék idén januárban megváltoztatta az ítéletet

A folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítésben megszüntették a büntetőeljárást vele szemben, miután a 18  év feletti fiú nem terjesztett elő magánindítványt. A négyrendbeli kiskorú veszélyeztetés közül pedig egy cselekményt szexuális kényszerítésnek minősített, mert a sértetti vallomás és a szakértői vélemény alapján ez a bűncselekmény nem volt kétséget kizáróan megállapítható.

Nem lehet tanár

A foglalkozás gyakorlásától való eltiltás tartamát pedig végleges hatályúra súlyosították. A törvényszék sem további súlyosításra, sem enyhítésre nem látott lehetőséget, ezért az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta.

Nem kapott enyhítést

A másodfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, de a tanár és védője az egyik cselekmény miatti megszüntető rendelkezésre figyelemmel enyhítésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség  nem tartotta alaposnak és a másodfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Az ítélőtábla  minden tekintetben osztotta a másodfokú bíróság álláspontját, és helybenhagyta a másodfokú bíróság ítéletét.