A Nemzeti Múzeum különleges tárlatvezetésekkel és forradalmi tárgykészítő foglalkozással vár kicsit és nagyot. A budai Várban és a Várkert Bazárban az egész ünnepnapot el lehet tölteni mindenkinek. Az Operettben a János vitézt tűzték műsorra. A Gödöllői Királyi kastélyban rendhagyó tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások, Szigetszentmiklóson zenés megemlékezés idézi március 15-ét. Aki a szabadba vágyik, 20 km-e teljesítménypróbán túrázhat a Gyermekvasút nyomán.

Március 15 a Nemzeti Múzeumban

REFORMKOR, FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC. TÁRLATVEZETÉS A NEMZETI MÚZEUM ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSÁBAN!

Nemzeti ünnepünkön

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Forradalmi tárgykészítő foglalkozás a Nemzeti Múzeumban

Kiből lesz a nemzetőr és a honleány? Március 15-én forradalmi tárgykészítő foglalkozásra invitálja a családokat, a kicsiket és a nagyokat a Nemzeti Múzeum. Készítse el az egész család saját forradalmi kiegészítőjét a patinás díszterem falai között!

Március 15. a Budavári Palotanegyedben

Egész napos ingyenes ünnepi programok várnak mindenkit a budai Várban és a Várkert Bazárban. Huszárakadémia, élő történelem, Fabula bábszínház, kézműves programok, és sok más az ünnepi forgatagban.

Huszárok

A Csikós udvarban Huszártábor, a Palotanegyedben rézágyú és kiállítás, budavári séták és minden, ami élő történelem. Ünnepeljük március 15-ét!

Élő történelem

Nemzeti ünnepünkön is János vitéz!

Éppen 177 éve, 1845. március 6-án jelent meg Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, a János vitéz.
Március 15-én 15 órától megelevenedik a mindannyiunk által jól ismert történet Kacsóh Pongrác daljátékának csodálatos zenéjével a Budapesti Operettszínházban!

Daljáték az Operettszínházban

Ünnepi megemlékezés Szigetszentmiklóson

A megemlékezés és a koszorúzás után Műsor: a Carmen Cavea Társulat előadásában az „Ágyúszóval hirdetik” című összeállítást láthatja a közönség. Közreműködnek: Székely Miklós Városi Kórus, Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fúvós Zenekara és Fanfár Együttese, Vitéz Mikecz Kálmán Huszár Bandérium tagjai.

Lovak nyomában Gödöllőn

A gödöllői Királyi Kastély az ünnep hétvégén különleges tárlatvezetésekkel várja látogatóit, a gyerekeknek „Lovak nyomában” címmel múzeumpedagógiai foglalkozással készül.

Gyermekvasút nyomában 20 km – nappali teljesítménytúra

2022. március 15-én kedden ismét megrendezésre kerül a népszerű „Gyermekvasút nyomában 20 km” teljesítménytúra nappali változata. A túra útvonalát Széchenyihegy állomástól Hűvösvölgyig, a Gyermekvasutas Otthonépületig jelöljük ki. A teljesítendő táv 20 kilométer, melyet 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

A Budai hegyekben

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/nemzetimuzeum