HÉV-szerelvénnyel ütközött egy személygépkocsi hétfőn délután Szigetszentmiklóson. Nagy a felfordulás a térségben a történtek miatt, a vonalon pótlóbuszok járnak. A sofőr állapotáról még nem érkeztek hírek.

HÉV és autó ütközött

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő délutáni tájékoztatása szerint egy Budapest felé tartó HÉV-szerelvénnyel karambolozott egy személyautó Szigetszentmiklóson, a Dunaharaszti utcai átjáróban. A HÉV-en utazó harminc embernek nem esett baja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok járnak

A MÁV-HÉV Zrt. a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a baleset miatt a H6-os vonalon a HÉV-ek helyett Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós Gyártelep között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Késés és menetrendváltozás

A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy a baleset a teljes vonalon késést és a menetrendtől eltérő indulást okoz: a menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig türelmet kérnek.

Ne legyünk türelmetlenek!

„Közúti járművel ütközött az egyik szerelvény. Gondolj bele, hogy ez mivel jár. Lehetséges személyi sérülés, helyszínelés, nem beszélve arról, hogy a forgalom teljesen szétborul ilyenkor. Még ha a helyszínen végeznek, és zöld utat kap a forgalom, onnantól kezdve még minimum egy óra, mire teljesen rendbejön a menetrend szerinti közlekedés. De ilyenkor az emberek épsége az első!” – írta egy hozzászól egy türelmetlen utas posztjához kapcsolódóan.

Szörnyű baleset volt májusban

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy egy autó és egy HÉV ütközött össze Budapest 14. kerületében, a Szentmihályi út és a Kerepesi út kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, feszítővágóval két embert szabadítottak ki az autóból. A helyszínre érkezett a fővárosi tűzoltódaru is. 

Ketten túlélték

A helyszínre – ahol többen is ellátásra szorultak – több mentőegységet riasztottak. Egy fiatal férfit és egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, őket jelenleg is az intenzív osztályon kezelik. Egy fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét sajnos nem lehetett megmenteni.

17 éves fiú volt az áldozat

Az anyósülésen utazó, mindössze 17 éves Tibor egy szempillantás alatt életét vesztette az értelmetlen karambolban. Az autót a háta mögött ülő barátjának az édesapja vezette.

Piros jelzésnél hajtott a sínekre

A lap szerint a kocsi állítólag a piros jelzés ellenére hajtott rá a sínekre éppen akkor, amikor megérkezett a kereszteződésbe a HÉV. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció