Tizenegy sérültje és két halálos áldozata volt a tegnapi esztergomi robbantásnak. A sérültek többsége már hazamehetett és otthon lábadozhat. Az egyik rendőr állapota súlyos.

Előbb fenyegetőzött, majd valóban robbantott is egy esztergomi férfi

Ahogyan azt elsők között megírtuk, szerdán este robbantás történt Esztergomban. Egy rendőr elhunyt, és többen megsérültek. A város külterületének egyik utcájában egy családi háznál egy zavart elméjű férfi követte el a robbantást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lehetett lebeszélni a szándékáról

A férfihoz a Terrorelhárítási Központ munkatársait riasztották. A túsztárgyaló igyekezett meggyőzni az agresszív férfit, hogy ne tegye meg azt,amire készül. Sajnos nem járt sikerrel, a robbantás következtében a TEK egyik munkatársa valamint az elkövető is meghalt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tizenegy sérültje is van a történteknek

Az eset kapcsán nyolc rendőr valamint három tűzoltó is megsérült. Őket sürgősségi ellátásban részesítették, a többségük pedig hazamehetett lábadozni. Öt személynek további kórházi kezelésre van szüksége ahhoz, hogy teljes mértékig felépüljön.

Egy rendőr állapota súlyos

Az egyik rendőr állapota súlyos, ugyanakkor nincs életveszélyben. Őt az intenzív osztályon ápolják, ahol légzéstámogatást kap. Négy másik rendőrnek van nyolc napon túl gyógyuló sérülése. Az ő állapotuk stabil.

Hősi halottá nyilvánították az elhunyt rendőrt

A belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította, valamint soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a TEK néhai munkatársát, aki a zavart elméjű férfi által előidézett szándékos robbantás következtében halt meg. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőr hozzátartozói számára részvétét fejezte ki.

Fiatal, kétgyermekes családapa volt

A robbantás következtében elhunyt kommandós fiatal volt, két gyermekkel is rendelkezett. Temetéséről később fognak gondoskodni. A Belügyminisztérium biztosítani fogja a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét is.

Elismerésben részesültek a sérültek

A belügyminiszter a sérülteket elismerésben részesítette. Csütörtökön meg is látogatta a tárcavezető a rendészeti államtitkár valamint a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében azokat a sérülteket, akiket kórházban, de nem intenzív osztályon ápolnak. A rendészeti vezetőkkel együtt mielőbbi felgyógyulást kívánt számukra.

Csapdába csalta a rendőröket a robbantó

Már délelőtt fenyegetőzött J. László, majd benzinnel locsolta fel a lakást. A túsztárgyaló pszichológus több mint négy órán át tárgyalt vele, ám végül bekövetkezett a legrosszabb. A zavart elméjű férfi akkor nyitotta meg a gázpalackot, amikor a TEK-esek bementek.

Szinte teljesen megsemmisült a ház

A robbanás következtében a ház azonnal lángokba borult, és szinte teljes mértékig eggyé vált a földdel. Kiderült, hogy a robbantást végrehajtó férfit körözte a rendőrség. A körözést augusztusban becsületsértés miatt rendelték el.

Borzalmas dolgokat írt a férfi a közösségi oldalára

J. László a közösségi oldalán olyan tartalmakat osztott meg, amelyek fajgyűlöletre utalnak, írta meg a Blikk. Becsmérlő kifejezésekkel illette a zsidóságot és a kormány tagjait is. A szomszédban zajló háború kapcsán az oroszok mellett foglalt állást. A férfitól a környékbeliek tartottak is, mivel rossz kisugárzása volt, nem szívesen tartózkodtak a közelében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: mentők a robbantás helyszínén – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu