Ma késő délutánig kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Ekkortól nyugat felől növekedni kezd a zivatarok kialakulási valószínűsége: este, éjszaka nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén, jóval kisebb valószínűséggel a Duna vonalának környezetében fordulhatnak elő – írta délben az Országos Meteorológiai Szolgálat, tehát megtartható a ma esti tűzijáték.

Megfelelő idő lesz

Nagy valószínűséggel semmi sem zavarja meg a ma esti tűzijtékot ami az időjért illeti. Az OMSZ 2 óra pár perccel ezelőtt azt írta, hogy esőre csak a Dunantúl nyugati részén lehet számítani. Ide kattintva láthatod a frissülő riasztási térképet.

Hangpróba?

Délelőtt azonban iszonyatosan hangos zene szólt a Várkert-bazár környékén, a Lánchíd utcai lakók panaszkodtak emiatt. Egy olvasónk videót is készített a szerinte elviselhetetlen zenéről. Kb. 1 óra körül mindez abbamaradt, szerinte az estére próbálhattak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

18 órától biztosan lesz zene

Fiatal, tehetséges előadók mutatkoznak be az augusztus 27-én, szombaton 18 órakor kezdődő, a Zenében szabadon című gálakoncerten a Várkert Bazárban. A gálakoncerten Dénes István Liszt-díjas karmester vezényletével csendülnek fel az zeneirodalom legszebb művei fiatal opera- és operetténekesek előadásában. Az énekeseket – Tuznik Natáliát (szoprán), Süle Dalmát (szoprán), Szeleczki Artúrt (tenor) – a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara kíséri.

Hallgasd meg!

A mentők is készülnek, 43 helyszínen lesznek jelen

Digitális térképpel is segíti a tűzijátékra látogatókat az Országos Mentőszolgálat. Győrfi Pál közleményében azt írta: az augusztus 27-i „Tűz és fények játéka” műsor idején a mentők a Duna két partján nézők tömegeinek biztonságáról gondoskodnak úgy, hogy közben az életmentő alaptevékenység a főváros és az ország egyéb területein is folyamatos és zavartalan maradjon.

Lezárási térkép

Részletesen a lezárásokról itt írtunk

Már csütörtök estétől hatalmas lezárások jönnek Budapesten az elmaradt tűzijáték miatt.

Ez a koreográfia

Egy kisfiú álmán keresztül a magyar államalapítás utáni történelem nagy pillanatait élhetik át a részvevők a szombati, hagyományos tűzijáték során. A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint a szombaton 21 órától kezdődő, Tűz és fény játéka nevet viselő, az államalapítás és Szent István előtt tisztelgő hagyományos tűzijátéknak monumentális fényfestés, fény- és drónshow is része lesz.

A Jobbik a románokra emlékeztet

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be a közpénzmilliárdok „elégetését”. A „nehezen magyarázható tűzijátékról” azt írták, hogy éppen akkor akar tűzijátékot durrogtatni a magát nemzetinek valló kormány, amikor a románok 1916-os erdélyi betörésének évfordulója van.

Címlapfotó: BPK, olvasói fotó.