Szombaton és vasárnap rendezik meg a 36. Spar Budapest Maraton Fesztivált, így a futóké lesz a főváros a hétvégén.

Mind a két nap futnak

Két nap alatt 11 távon indulhatnak a futók. Az eseményen csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Óráról órára a lezárások

Szombaton reggel 9-től, vasárnap már reggel 6-tól vannak lezárások, ide kattintva elovashatod a részleteket.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Pázmány Péter sétánynak annyi

A futóverseny miatt vasárnap este 20 óráig lezárják a fővárosi Pázmány Péter sétányt, emellett a hétvégére időszakosan és szakaszosan a budai és a pesti alsó rakpartot, valamint más útszakaszokat is.

Szombaton

Szombaton időszakosan lezárják a budai alsó rakpart Dombóvári út és Üstökös utca közötti szakaszát, a Halász utcai felhajtótól a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca és az Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Várkert rakpart útvonalat, továbbá a Műegyetem rakpartot.

Vasárnap

Vasárnap szintén időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot, továbbá a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Dráva utca között. Szintén lezárásra kell számítani a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Várkert rakpart útvonalon, az Alagút utca-Attila út-Apród utca útvonalon, valamint a Szent Gellért rakparton, a Műegyetem rakparton és a Dombóvári úton is.

A BKK jártai is módosulnak

A forgalomkorlátozások a közösségi közlekedés járatait is érintik, ennek részletei a Budapesti Közlekedési Központ honlapján olvashatók.

Hírességek, akik futnak

Az indulók között lesznek visszatérők is, mint a 25-szörös volt válogatott labdarúgó Dombi Tibor, aki a “42 évesen 42 kilométer” kampány részeként futott először, azóta pedig már rutinos maratonistának számít. Kele Géza felvidéki amatőr futó pedig a 200. hivatalos maratonját fogja lefutni vasárnap.

Művészek is

Idén is sok újonc jelentkezett, több mint 700-an fognak neki vágni a 42,195 kilométernek, köztük Cser Krisztián operaénekes, Tankó Erika és Herman Flóra színésznők. Ezt a távot nemcsak egyéniben, hanem párban vagy négyfős váltóban is megtehetik a versenyzők.

Kegyelet

A helyszínen felállítanak egy emléksátort is az idén elhunyt világbajnok tájfutó, a Nemzet Sportolója, Monspart Sarolta tiszteletére.