Újabb gázolás, ezúttal Istvántelek megállóhelynél. A MÁV tájékoztatása szerint emiatt vonatok maradhatnak ki, illetve 40 perccel megnőtt a menetidő.

Itt történt a tragédia

A Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Vácról 14:28-kor továbbindult Z70-es vonat elgázolt egy embert Istvántelek megállóhelynél. A helyszínelés végéig – várhatóan késő délutánig – Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen felborult a menetrend

A délutáni órákban a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon 20-40 perces késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő, valamint kimaradó járatokra lehet számítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezek a biztos változások

A torlódások és késések csökkentések érdekében a Nyugati pályaudvarról 16:34-kor Vácra induló G71-es vonat (2566) minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Nyugati pályaudvarról 17:08-kor Szobra induló Z70-es vonat (2376) csak Rákospalota-Újpesttől közlekedik.

Át kell majd szállni

Az utasai Rákospalota-Újpestig a Nyugati pályaudvarról 17:00-kor Vácra induló S71-es vonattal (2576) utazhatnak, amelyről biztosítják az átszállást. A Nyugati pályaudvarról Szobra 15:08-kor induló Z70-es vonat (2336) nem közlekedik.

Rövidített útvonal

A Nyugati pályaudvarról 15:39-kor Szobra induló G70-es vonat (2346) csak Rákospalota-Újpesttől közlekedik. Az utasai Rákospalota-Újpestig a Nyugati pályaudvarról 15:34-kor Vácra induló G71-es vonattal (2546) utazhatnak, amelyről biztosítják az átszállást. A Nyugati pályaudvarról 16:00-kor Vácra induló S71-es vonat (2556) nem közlekedik.

Vonat elé feküdt

Ahogy írtunk róla, mentők és rendőrök szirénázása verte fel a déli nyugalmat az üllői vasútállomáson két héttel ezelőtt. Kiderült, hogy a mentősök és a zsaruk is tragikus esethez érkeztek: a vasútállomáson ugyanis egy férfi a sínekre sétált és a közelgő vonat elé feküd

Sokan látták a tragédiát

A szörnyű pillanatok időpontjában sokan voltak az állomáson, több várakozó is ácsorgott a szerelvényekre várva, így az esetet többen is látták. Információk szerint a férfi dél körül lesétált a közelgő vonat elé, majd egyszerűen lefeküdt a sínekre, éppen akkor, amikor a közelgő szerelvény berobogott az állomásra – írja a Bors.

Nem lehetett megmenteni

A helyiek szerint nem volt esély arra, hogy megmentsék a férfit. Az egész másodpercek alatt lezajlott, így sem a közelben álló emberek nem tudtak rajta segíteni, ahogyan a vonat vezetője is hiába vészfékezett.

Hajléktalan volt

Üllőn a legtöbben ismerték S. Attilát, gyakran összefutottak vele a környéken, a férfi ugyanis az utóbbi években hajléktalanként élt. A környéken azonban szerették a kedves és segítőkész Attilát, többen is elmondták, hogy a férfi nem önhibájából került az utcára, hanem az elmúlt évek során egymást érték életében a tragédiák: először családját, majd a házát vesztette el.

Negatív fordulat

„Attila nagyon jó ember volt, mindig is szorgalmasan dolgozott, fuvarozott hosszú évekig. Szegénynek azonban szörnyű fordulatot vett az élete, először a szüleit vesztette el, és amennyire tudom, nem is maradt élő rokona, majd a házát is. Ezután lett hajléktalan, pedig sokkal jobb sorsot érdemelt volna” – nyilatkozta a Ripostnak a férfi egyik régi ismerőse. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció