A Margitszigeten Geszti Péter ad koncertet, vendégek Csobot Adél és Istenes Bence. A környezettudatos élethez zero waste szakácskönyv bemutatója és a fenntarthatóságot bemutató kiállítás ad útmutatást. A Kiscelli Múzeumban a klozet-téma körül forog a kiállítás. Este blues a Muzikum Gardenben.

Jókedvünk nyara visszatér

Best of GESZTI koncert szerda este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Vendégek: Istenes Bence és Csobot Adél. A megújított Best of Geszti a legsikeresebb Rapülők, Jazz+Az, Gringosztár és Létvágy dalokat sűríti ütős produkcióba, vizuális izgalmakkal, két nagyszerű, új énekesnővel és a Jazz+Az kiváló muzsikusaival.

Vizuális izgalmakkal teli koncert

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Új dalok és régi slágerek

A 2020-ban írt új Geszti dalok közül három is bekerült a friss programba, amelyben meglepetésként plusz egy népszerű Rapülők dal is helyet kapott. A show pedig újabb, nagy derültséget kiváltó virtuális online kapcsolással egészült ki.

Zéro waste szakácskönyv bemutatója a Twentysixben

A Talapalanyi történetek szervezésében extra könyvbemutatóra kerül sor a Király utcában, a Twentysixben. „Egy könyv, ami nemcsak a konyhai hulladékcsökkentés rejtelmeibe vezet be, hanem segít is azokból a szezonális alapanyagokból főzni, amik hazánkban megteremnek. A környezettudatos táplálkozás ízletes örömteli alkotómunka, ami a bolygónak és nekünk is jó.” – írja a könyv szerzője, Kocsis Dóra ajánlójában.

Környezettudatos és ízletes táplálkozás

Lassú élet. Radikális hétköznapok kiállítás a Ludwig Múzeumban

A kiállítás célja, hogy rámutasson, milyen környezetterhelő és kizsákmányoló gyakorlatok vezettek a jelenleg kialakult globális környezeti, gazdasági és társadalmi problémákhoz. A másik fő célkitűzésünk, hogy szélesebb platformot biztosítsunk a fenntarthatóság irányába mutató, életmód-alternatívákat felvető művészeti pozíciók számára.

Kloáka, kanális, klozet – kiállítás a Kiscelli Múzeumban

A higiénia és a csatornahálózat története

A Kiscelli Múzeum időszaki kiállítása higiéniai eszközöket, valamint annak a föld alatti hálózatnak történetét mutatja be, melynek köszönhetően a 20. század elejére már modern városokhoz közelített Budapest. A kiállítás tehát a higiénia felszín felett zajló átalakulása mellett a felszín alatt zajló változásokra, a városi csatornahálózat történetére egyaránt koncentrál, ugyanakkor olyan kultúrtörténeti érdekességeket is felvillant, mint például az ember biológiai működése során keletkezett salakanyagokhoz való viszonyulás irodalmi, filmes vagy éppen képzőművészeti lecsapódásai.

Blues a Muzikum Gardenben

Igazi „Old School New Orleans” blues muzsika, a műfaj szerelmeseitől este 7 órától a Jambalaya Light a Muzikum Gardenben.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/gesztiprodukcio