Korrupciós bűncselekmények miatt nyomoz az ügyészség a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések ügyében. Ennek kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki Tóth Csaba MSZP-s parlamenti képviselőt is.

Megvolt az engedély, már mentek is

Miután az Országgyűlés csütörtökön megszavazta Tóth mentelmi jogának felfüggesztését az ügyészség másnap kutatást és lefoglalást hajtott végre az ügyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kihallgatták

Később gyanúsítottként hallgatta ki a szocialista országgyűlési képviselőt. Az ügyészség azt írja: a megalapozott gyanú szerint 2016-ban Tóth Csaba, mint Budapest XIV. kerületének országgyűlési képviselője, társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek olyan gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Horváth Csaba is bajban

A hivatalnoki nyelven megfogalmazott mondatban a „társa” nem más mint Horváth Csaba Zugló jelenlegi polgármestere. Erről a BudaPestkörnyéke.hu itt írt részletesen.

Nem ő szerepel a közleményben

Horváth Csaba a történtekre reagálva az ATV-ben azt mondta, hogy ügyészségi közleményben szereplő helyi politikus, aki a gyanú szerint háromszor 3 millió forintot vett fel, az nem ő, mert ő a vizsgált időszakban nem volt helyi politikus.

Tagadnak

Tóth Csabát vesztegetéssel és üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják. Tóth Csaba tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Négyen vannak

Az ügyben az országgyűlési képviselőt és még három másik embert hallgattak ki – áll a közleményben.

Senki sem védte meg

Az Országgyűlés csütörtökön fogadta el a parlament mentelmi bizottságának javaslatát, 175 igen szavazattal függesztették fel Tóth Csaba zuglói képviselő mentelmi jogát. Nemmel senki sem szavazott, ahogy nem is tartózkodott senki a szavazáson.

Valaki elkezdett dalolni

Az ügy előzménye, emlékeztetett a Telex, hogy Fuzik Zsolt, a CBA informatikai vezetője (aki korábban a BKV informatikai igazgatója is volt) egy számlagyáras ügy fő gyanúsítottjaként vallani kezdett szocialista politikusokra.

Még egy szocialista

Az ügyben Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül Molnár Zsolt MSZP-s pártigazgató neve is előkerült, aki tagadta, hogy pénzt kapott volna Fuziktól, ezt abszurditásnak és aljas rágalomnak nevezte.

A címlapképen Tóth Csaba Karácsony Gergellyel beszélget.