Hosszú betegség után életének 78. évében péntekről szombatra virradó éjszaka elhunyt Csatári József, olimpiai bronzérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes birkózó.

A gyászhírről a Magyar Birkózó Szövetség közösségi oldala számolt be

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszú betegség után életének 78. évében múlt éjszaka elhunyt Csatári József, olimpiai bronzérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes birkózónk Csatári Józsefet a Magyar Birkózó Szövetség saját halottjának tekinti! Nyugodjon békében” – írják a posztban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt a teljes bejegyzés:

Nem utazhatott a tokiói olimpiára

Csatári József 1959-ben kezdett el birkózni a Kinizsi Húsos csapatában, a felnőtt válogatottban 1963-ban mutatkozott be, majd miután az 1964-es tokiói olimpiára nem utazhatott, klubot és fogásnemet váltott.

FRISS! Egyre kevesebbet látták Törökbálinton a férjét – Szabó Zsófi hónapokig küzdött a házasságáért, végül ő mondta ki: legyen vége

A bronzérem

A Budapesti Honvédnál a berlini olimpia bajnoka, Kárpáti Károly lett az edzője, irányításával 1968-ban, a mexikói játékokon a szabadfogásúak 97 kg-os kategóriájában bronzérmes lett.

Négy évvel később is bronzot nyert

Négy évvel később Münchenben ugyancsak bronzérmet szerzett, ám ezúttal már a 100 kg-os súlycsoportban. Kétszeres vb-ezüstérmes, egyéniben tizenkilenc, csapatban pedig huszonegy magyar bajnoki címet szerezett. 1975-ben vonult vissza.

Ez is érdekelhet: “Ugyanaz az ember vagyok, de egy kicsit másként látom a világot” – 5 hétig volt lélegeztetőgépen Gyula a koronavírus miatt, emberfeletti csatát vívott a coviddal

A MOB saját halottjának tekinti

Csatári Józsefet a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Birkózó Szövetség is saját halottjának tekinti. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Illusztráció