Akár személyesen is felkereshetik a háziorvosok azokat a pácienseiket, akik eddig még nem oltatták be magukat – erről beszélt Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón. Az egészségügyi szakértő szerint a kormány ezzel a lépésével azt a bizalmi válságot próbálja helyrehozni, amelyet pont ő okozott.

Házhoz mennek a háziorvosok

Oltási akciót indít a kormány, amelynek keretében a háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem olttatták be magukat, mivel ez a korosztály legveszélyeztetettebb. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két napon belül meg lehet kapni a vakcinát

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy két napon belül beolthatók azok, akik most kérnek vakcinát. a járványnak még nincs vége, a szakértők szerint várható egy negyedik hullám, ami döntően azokat érinti majd, akik nem olttatták be magukat.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Védenek a mutációk ellen

A miniszter szerint Magyarországon elérhető mind a hat oltóanyag védettséget nyújt a ma ismert mutációkkal szemben.

Bizalmi tőke

Lantos Gabriella, egészségügyi szakértő facebook oldalán reagált Gulyás Gergely kijelentésére. Szerinte ez a fajta házalás nem igényel semmilyen egészségügyi szaktudást. „A kormány azt a bizalmi tőkét kívánja felhasználni, amit a háziorvosok eddig felépítettek a pácienseikkel”.

Egy háziorvosra 100 ember jut

Lantos Gabriella szerint a 4500 háziorvosnak egyesével legalább 100 embert kell felkeresnie az otthonában.

„Felelőtlen kommunikáció”

A Róbert Károly Magánkórház egykori operatív igazgatója szerint a kormány ezzel a lépésével azt a bizalmi válságot kívánja helyreállítani, amelyet pont ő okozott „a Sinopharmmal kapcsolatos kétszínű és felelőtlen kommunikációjával”.

A Videoton letesztelte a dolgozóit

A Videoton a napokban döbbenetes adatokat közölt, miután letesztelte a beoltott dolgozóit. Az eredményekből ugyanis kiderült, hogy a Sinopharm kínai vakcinával oltott, 60 év feletti dolgozók esetében egyharmadánál semmiféle védettség nem alakult ki. 

Harmadik oltás

Rusvai Miklós a napokban arról beszélt, hogy akinél nem alakult ki a megfelelő védelem az oltás után, annak mindenképpen be kellene adni a 3. oltást. Annak ellenére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, nincs lehetőség harmadik oltásra. „Ez a helyi hatóságok döntése ugyanúgy, mint az, hogy bevezetünk egy oltást, Sinopharmmal vagy Szputnyikkal oltunk. Ebben az esetben is mérlegelni kell ugyanakkor az előnyöket és hátrányokat.

Tesztelik a budapesti nyugdíjasokat

Tizenkilencezer ingyenes antitesttesztet biztosít a fővárosi önkormányzat a 60 év feletti budapestiek ellenanyagszintjének mérésére. Korábban arról beszélt Karácsony Gergely, hogy több idős ember kereste őt meg azzal, hogy a kínai oltás után nem alakult ki náluk védettség.

Kiemelt kép: illusztráció