Drámai beszélgetést hozott nyilvánosságra az elhunyt rendőr egyik ismerőse. Péntek este rengetegen gyűltek össze a kerületi kapitányság épülete előtt, hogy leróják kegyeletüket.

Mindig mosolt csalt a másik arcára

„Személyesen is volt lehetőségem Petit megismerni, aki egy igazi élettel teli, mosolygós srác volt, imádta a szüleit, mindig róluk mesélt….sokat volt lehetőségem vele beszélni, találkozni is egy jó párszor. Mindig öröm volt látni és beszélgetni vele.. Voltak céljai, őszintén beszélt és mindig mosolyt csalt a másik arcára” – olvasható a Zsaruellátók nevű oldal péntek esti posztjában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Mi lesz, ha történik veled valami?

Nekik egy olyasvalaki küldte ezeket a sorokat, aki ismerte a szolgálatteljesítés közben megölt rendőrt. „Egyszer megkérdeztem tőle, mikor felmentem Budapestre találkozni vele, hogy »Na de Peti, leszerelnél valaha is a Rendőrségtől? Nagyon sok veszéllyel jár ez.. ezen nem gondolkoztál, mi lesz ha történik veled valami?«”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem félt

„Erre csak annyit mondott: »Soha nem szerelnék le, imádom a hivatásom és nem félek a rosszfiúktól, elbánok velük, de ha történne is velem valami, akkor azt azért tettem, hogy megvédjem azokat, akik miatt rendőr lehetek.«”

Csak idő kérdése volt?

A gyilkosságot követően a szomszédok azt mondták az elkövetőről, hogy sokat járt a konditerembe, ráadásul a legkisebb aprósággal is fel lehetett húzni. A 35 éves Sz. Szilárd szomszédainak elmondásaiból az szűrhető le, hogy a férfi egy időzített bomba volt.

Sokan jöttek el leróni kegyeletüket

Péntek este tömegek emlékeztek meg a 11. kerületi rendőrkapitányság épülete előtt Baumann Péterre. Gyilkosa egy 17 centiméteres éles eszközzel kétszer szívtájékon sebezte meg az egyenruhást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Mécses egy gyászoló kezében

Rengetegen mentek el

Égtek a mécsesek

A mentőszolgálat munkatársai is megemlékeztek

(Cikkünkben használt képeink forrása: MTI/Lakatos Péter.)