Hamis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében, amelyben egy „életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra” és a nem létező „tartalékos hadkötelezettségre” hivatkozva szólítanak fel.

Félrevezetés

Nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik – írja a honvedelem.hu.

Hamis behívólevelek

A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Valótlan

Egyértelműsítik, hogy nincs ilyen helyzet és mindenkit arra kérnek, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszteléseket ne higgyék el.

Önkéntesek vannak

A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra a honvédségtől.

Jogi lépések

A hamis levelek kapcsán a Honvédelmi Minisztérium megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Ez is érdekelheti

Jönnek a NATO-gépek

A megszokottnál jelentősebb katonai légijármű-forgalom várható március 28-án és 29-én reggel 9 és délután 6 óra között – közölte a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben. Mint írják, a foglalkozáskor magyar előretolt repülésirányítók amerikai F–18-as vadászgépekkel közösen hajtanak majd végre feladatokat.

Ilyen fegyvereket gyártanak hamarosan Magyarországon

Címlapkép: Facebook/Magyar Honvédség