Segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt a gázoló. Egy budapesti sofőr Debrecenben gázolt halálra egy 60 év körüli helyi lakost, aki az úttesten feküdt. Az elkövető azt állítja, nem vette észre, hogy áthajtott valakin. A rendőrség szerint viszont mindenképpen észlelnie kellett, hogy elütött valakit. Ha bűnösnek találják, börtönbe is kerülhet.

Az út közepén feküdt

Az úttesten feküdt az a férfi, akit még 2021 decemberében gázolt halálra egy autós Debrecenben. A rendőrség most zárta le a nyomozást és megállapították, hogy az áldozat valóban az út kellős közepén feküdt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azt állítja: nem vette észre

A férfit egy budapesti sofőr ütötte el, aki akkor segítségnyújtás nélkül továbbhajtott és azóta is azt állítja, hogy nem vette észre, hogy áthajtott valakin. A 60 év körüli áldozatot sokan ismerték és szerették a környéken, halálhíre akkor mindenkit sokkolt. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem derült ki az oka

Az, hogy a férfi miért feküdt az úton, azóta sem derült ki. Nem kizárt, hogy részeg volt, de az is lehet, hogy rosszul lett.

Nagy focirajongó volt

„Volt olyan, hogy vittem Loki-meccsre, mert nagy Loki-rajongó volt. Szerettem, rendes ember volt” – mondta a Tényeknek az áldozat egyik ismerőse.

Börtönbe is kerülhet

A nyomozás szakértők bevonásával zajlott, minden jel arra mutat, hogy a járművezetőnek észlelni kellett a földön fekvő férfit és azt is, hogy elgázolja. Ha bűnösnek találják a sofőrt, börtönbe is kerülhet.

Brutális baleset

Ahogyan azt elsők között megírtuk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az Árpád hídon. Egy útpadkának vágódó Mercedes egy szabályosan, a biciklisávon tekerő kerékpárost elgázolt, amelynek következtében a biciklis életét vesztette.

Spontán versenyből lett a tragédia

Három autó, egy Mercedes és két BMW spontán versengeni kezdett egymással a közúton. Ez vezetett végül a halálos balesethez. A közúti versenyzés a Róbert Károly Körúton vette kezdetét. Ekkor 0:41 perc volt, a RACE-001-es rendszámú sportautó haladt az élen. Vezetője megcsúszott, ezt követően elvesztette az uralmát a kocsi fölött és nekicsapódott a szalagkorlátnak.

Éppen arra tekert egy kerékpáros

Pont akkor tekert át a hídon egy biciklis, amikor a 690 lóerős Mercedes a szalagkorlátnak ütközött. Egy 26 éves férfi ült a kerékpáron, aki a balesetben két végtagját is elvesztette. Bár kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

Felborult a Mercedes

A sportkocsi miután felborult, 70 méteren át pörgött a tetején. Végül a másodjára érkező BMW-be csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján legalább 137 km/h-val közlekedett a Mercedes ott, ahol legfeljebb 70-nel mehetett volna. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI