Szikora Róbert is búcsúzik Babicsek Bernáttól, az R-GO saját halottjának tekinti a tragikus körülmények között elhunyt művészt. A zenész azt mondta, amennyiben a család is beleegyezik, szeretnének beszállni a temetés költségeibe.

Meghalt a színész

Január 1-jén este jött a sokkoló hír: meghalt Babicsek Bernát. A Barátok közt és a Jóban Rosszban színésze Solymáron, saját házában halt meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Füstmérgezés miatt halhatott meg

Holttestére egyik rokona talált rá, miután nem tudta Bernátot elérni telefonon. A katasztrófavédelem közlése szerint halálát füstmérgezés okozhatta, miután a tűzoltók izzó sütőt találtak a színész házában.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szikora Róbert is gyászol

Szikora Róbert is gyászolja Bernátot, a színész ugyanis 2008-tól 2012-ig erősítette az R-GO zenekart. Évekkel ezelőtt Babicsek Bernát még az R-GO jubileumi koncertjén is együtt állt színpadra a zenekarral.

Babicsek Bernát és az R-GÓo egyik fellépése

Facebookon búcsúzik az R-Go

“Újabb szomorú hír… Fájdalom. Nemrég kaptuk a tragikus hírt, hogy Babicsek Bernát szilveszter éjjel meghalt…2008-tól 2012-ig erősített minket. Úgy is, mint zenész, mint haver, mint nagybetűs EMBER! Hálásak vagyunk a Jó Istennek, hogy rövid életéből 4 boldog esztendőt megosztott velünk! Az R-GO saját halottjának tekinti” – fogalmazott közösségi oldalán Szikora Róbert.

Sokat tanult tőle

„Ő a mi Bernátunk, és az R-GO saját halottjának tekinti. Nagyon sok mindent tanultam meg tőle. Megtanultuk, hogy az nem tangó harmónika, hanem szimplán harmónika” – mondta a Borsnak Szikora Róbert.

Segítenek a temetésben

„Szeretnénk a temetést is mi magunk vállalni. Nyilvánvalóan a család döntése lesz, de egy biztos, a költségekben mindenképp segíteni akarunk” – mondta a zenész.

Végigkövették a karrierét

„Végigkövettük a karrierjét és még mindig nehezen fogjuk fel, hogy itt hagyott minket. Számunkra, de inkább az egész világ számára, pótolhatatlan veszteséget hagyott maga mögött”.

Pályafutása

1980-ban született, Solymáron nőtt fel. Kilenc éves korától zenél, majd énekelni is tanult. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, majd építész technikusi végzettséget szerzett. 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult színészmesterséget. Több filmben és televíziós sorozatban is szerepelt, mellette játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban, a Turay Ida Színházbanés a Pinceszínházban is.

Zenei karrierje

Tangóharmonikán játszott, 2006-ban lemeze jelent meg Tangó-harmonika címmel. Bernie Bellamy művésznéven a Paddy and The Rats nevű zenekar oszlopos tagja volt.

Tévés szerepei

23 éves volt, amikor a 2003-ban indult Szeress most! című sorozatban az egész ország megismerte. Molnár Gábor szerepében 2006-ig volt képernyőn. 2007-ben feltűnt a Buhera mátrix című magyar filmvígjátékban. 2010-ben aztán Barátok közt Bencsik Márkjaként tért vissza a képernyőre. A karakter 2018-ban egy rövid időre újra felbukkant a sorozatban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát és Szikora Róbert – Forrás: Facebook/Szikora Róbert