Szerda hajnaltól félpályás útlezárással demonstrálnak a budakesziek a hatalmas dugók ellen. Szinte meg sem lehet mozdulni a környéken, de máshol sem jobb a helyzet.

Ahogy azt tegnap itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálom megírtuk a Farkashegyi repülőtérnél félpályás útlezárással tiltakoznak a budakesziek az autópálya irányából feléjük tartó forgalom ellen.

Az alábbi, 08:40-kpor készült Google forgalmi helyzetkép alapján a tiltakozás miatt teljesen feltorlódott az autósor, majdnem az 1-es főútig. Úgy tudjuk, Páty és Telki felől sem egyszerű most ezen az úton Budaörs irányába menni.

Nem jó ötlet a települések lezárása

Szeptemberben Budakeszi polgármester helyettese és Telki polgármestere azt javasolta, hogy a budakeszi Tesconál jó hosszan legyen piros a lámpa, hogy Budaörs felől senkinek se legyen kedve Budakeszin át bejutni a fővárosba. Erre akkor a terület országgyűlési képviselője, Csenger Zalán Zsolt azt válaszolta, hogy nem támogatja a települések lezárását és a forgalom lelassítását. Képzelje el mindenki, mi lenne, ha ezt tenné a főváros is. Egy település önmagában szerinte nem tudja megoldani a dugóhelyzetet, mert minden összefügg mindennel, komplex megoldás kell.

Az autópályákon is erős a forgalom

Erős a forgalom az M3-as autópályán a főváros irányába az M0-s autóúti csomóponttól már telítettek a sávok.

Szintén sokan haladnak a 4-es főúton Monornál, a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé,  a 31-es főúton Maglódnál, az 51-es főúton az M0-s autóúti csomópont előtt lassult a forgalom.

Az M0-s autóút déli szektorán az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Dunaharaszti térségében az M51-es autóúti csomópont közelében készüljenek lassulásra az erős forgalom miatt, 10-15 perccel megnőtt a menetidő.

Az ellenkező irányba, az M5-ös autópálya felé Nagytétény térségében lassul le a haladás. A keleti szektorban a 11-es főúti végcsomópont felé vezető oldalon a Megyeri hídon 2-3 km-es a torlódás, ott is 10 perc az átjutási idő.

Kiemelt kép: Útlezárás Budakeszinél – Fotó: Facebook/Budakeszi Dugóhúzó