Két szörnyű baleset is történt rövid időn belül a vasúton: előbb egy Vácra tartó vonat sodort el egy embert Vicziántelep megállóhely közelében, majd a Szobról a Nyugati pályaudvarra közlekedő szerelvény gázolt el valakit Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között.

Elsodort egy embert a váci vonat

A Nyugati pályaudvarról Vácra 19 órakor elindult S71-es vonat (2538) elsodort egy embert Vicziántelep megállóhely közelében. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Veresegyház és Őrbottyán között. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon hosszabb eljutási időre kellett számítaniuk az arra utazóknak.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszínelés este tízig

Röviddel 22 óra előtt fejezték be a helyszínelést, így már újra közlekedhetnek a vonatok Veresegyház és Őrbottyán között, nem kell átszállni pótlóbuszra. Péntek éjjel helyreállt a menetrend a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon – írta közleményében a Mávinform.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gázolás Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között

Ugyanezen az estén, a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Dunakeszi állomásról 23:03-kor továbbindult S70-es vonat elgázolt egy embert Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladtak a vonatok.

„Gondoskodjanak rólunk”

„Remek, hogy lassan éjfél és Dunakeszi – Újpest között áll a vonat baleset miatt. A MÁV gondoskodjon legalább buszról vagy taxiról, hogy az emberek haza jussanak!” – írta egy elkeseredett utas a helyszínről a Mávinform Facebook-oldalán.  

Hajnalban állt helyre a rend

A helyszínelést az éjszaka folyamán fejezték be, így újra két vágányon közlekedhetnek a vonatok. Hajnalban már a menetrend szerint indult újra a vonatközlekedés. A két elgázolt személy állapotáról nem adtak ki információt.

Halálos gázolás Üllőn is

A BudaPestkörnyéke.hu korábbi beszámolója szerint több szemtanúja volt annak a tragikus esetnek, amely az üllői vonatállomáson történt: az arra közlekedő vonat halálra gázolt egy helyi férfit. Az üllőiek azt mondták, biztosan öngyilkosság történt, ugyanis a férfi önszántából feküdt a sínekre.

Szemtanúk is voltak

Mivel az eset fényes nappal történt, így több szemtanú is volt. Elmondták, hogy a férfi egészen egyszerűen fogta, lesétált a sínekre, és lefeküdt, pontosan azelőtt, hogy a tehervonat berobogott volna az állomásra.

Nem lehetett rajta segíteni

A férfin nem lehetett segíteni: mivel az utolsó másodpercben került a közelgő szerelvény alá, így a vonatnak már esélye sem volt megállni, sem a körülötte állóknak segíteni. Az egész szörnyűség pillanatok alatt lezajlott.

A helyiek jól ismerték az áldozatot

S. Attila az elmúlt években hajléktalanként élt. A helyeik azonban szerették a férfit, mint mondták: soha, senkinek nem ártott, mindenki kedves és segítőkész embernek ismerte. Azonban, mint mondták, tragédiákkal tarkított éveket tudhat maga mögött.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció