Ma tovább folytatódik a kutatás Vác mellett a Naszály-hegyen, Katalinpuszta környékén, ahol rejtélyes körülmények között tűnt el egy nyugdíjas tűzoltó.

Eltűnt az erdőben

Ahogy írtunk róla, a számtalan segítségnyújtás után ezúttal a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület kért segítséget, miután kedden eltűnt egy szabadnapos kollégájuk a gyadai rét feletti erdőben. A 60 év körüli férfi autóját a réthez közeli kirándulóközpont parkolójában találták meg a személyes tárgyaival együtt. A telefonját sem vitte magával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Állandó jelenlét

„Nagyon sok szervezet jelezte, hogy részt vesz a mai keresésen, de minden segítséget várunk és megköszönünk – mondta Hadházi Kornél a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Azt is elmondta, hogy a rendőrség mindent megtesz az eltűnt férfi megtalálása érdekében, például a kutatás helyszínén állandó jelenlétet biztosítanak, és részt is vesznek a keresésében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így segítenek

A 0627.hu információ szerint a szerdai keresés alkalmával a Heves és Nógrád megyei rendőrök nem voltak jelen, erre vonatkozóan Hadházi Kornél közölte, hogy ők a konkrét szervezett kutatásban nem vettek részt, ők más módon segítik a Pest vármegyei kollégákat.

Fotó a keresésről

Nyomkereső kutya a helyszínen

Mint fogalmazott: „Részt vesznek a keresésben. A mai napig jelenleg is keresik. A váci erdőnél valóban nem voltak jelen, mert egyéb módon keresik az eltűnt személyt.” A készenléti rendőrség kutyavezetője és nyomkereső kutyája vett részt a szerdai kutatáson.

Minden eszközt bevetnek

A rendőrség és katasztrófavédelem emberei a helyi lakosokkal nagy erőkkel vetették be magukat az erdőbe, drónokat, quadokat és nyomkövető kutyákat is használtak, de egyelőre nem akadtak az eltűnt férfi nyomára – írja a 0727.hu.

Sokakat segített

Srankó Csaba lánglovagként sok-sok életet mentett meg, most pedig éppen ő szorul segítségre. Srankó Csaba 2012-ben szerelt le a tűzoltóságtól, előtte hosszú ideig szolgált rohamparancsnokként. Lánglovagként rengeteg problémás helyzetet megoldott, sok-sok életet mentett meg, most pedig éppen ő szorul segítségre.

Szeretett kirándulni

Nyilatkozott a Blikknek az eltűnt férfi fia, aki elmondta, hogy: „A kamerafelvételek alapján reggel nyolc óra magasságában parkolt le katalinpusztai kirándulóközpontnál, az autóját is ott találták meg másnap. Imádott ott kirándulni, sétálni a jó levegőben, ezért még a kitérő ellenére sem volt szokatlan tőle, hogy megállt ott. A mobilját sajnos a járművében hagyta.”

Baleset érhette

„Elképzelhető, hogy baleset érte, de ennél többet sajnos mi sem tudunk. A nagyon magas hegyvidék és a hatalmas erdős terület sajnos nehezíti a keresést. Ahogy telnek a percek, órák, sajnos egyre valószínűtlenebb, hogy megtaláljuk élve, de nem adjuk fel a reményt.”

Óriási az összefogás

Az eltűnt személy keresésében szerdán nagyon sokan vettek részt, köztük a Pest Vármegyei Kutató és Mentőszolgálat, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Börzsöny Speciális Mentők, a Cserhát Különleges Mentőcsoport, a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A férfi eltűnését augusztus 1-én reggel hét órakor jelentették be a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook oldala