Napozás közben, egy zuglói strandon fogtak el egy többszörösen körözött férfit, akit a hátán lévő tetoválás alapján azonosítottak a budapesti nyomozók. A bűnöző ellen hét körözés volt érvényben, de a jelek szerint ez nem zavarta abban, hogy elmenjen strandolni a 14. kerületben.

Hét körözés volt érvényben ellene

Kábítószer birtoklása, garázdaság és csalás miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztéseit nem kezdte meg, valamint újabb kábítószeres bűncselekmények és rablás elkövetése miatt összesen hét körözés volt érvényben a 31 éves N. Zsolt ellen. A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály információi alapján a 14. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy zuglói strandon, napozás közben fogták el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lebuktatta a tetoválása

N. Zsolt először nem akarta elárulni adatait a rendőröknek, de a hátán lévő tetoválás alapján nem volt nehéz azonosítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Előállították

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, majd büntetés-végrehajtási intézetbe vitték – írta a police.hu.

Hetek óta a férfi nyomában voltak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a nyár eleje óta körözték azt a férfit, akit végül Budapesten sikerült elfogni. Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség kérte fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának segítségét. A cél az volt, hogy elkapjanak egy férfit, aki életellenes bűncselekményt hajtott végre. 

Veszélyes bűnöző

A „veszélyes” valamint az „erőszakos” jelzők szerepeltek a 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában. Súlyos testi sértés és emberrablás miatt keresték őt a belga hatóságok. Az antwerpeni nyomozók kiderítették, hogy Magyarországon tartózkodhat a férfi.

Kiterjedt kapcsolatrendszer

Az afrikai fiatalember máshol követte el a bűncselekményeket, majd ezt követően utazott hazánkba. Azért jött ide a KR NNI szerint, mivel itt kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

Nagy erőkkel keresték

A rendőrség beszámolója szerint a célkörözési nyomók mindent bevetettek az eszközök és módszerek tekintetében, hogy mielőbb megtalálják a keresett férfit. Erre az ügy kiemelt súlyossága és a bűnöző veszélyes jellege miatt volt szükség. A fiatalember a lakosságra is közvetlen veszélyt jelentett.

Ez volt a fejvadászok módszere

Először kiterjedt, módszeres és visszatérő adatgyűjtést folytattak a nyomozók. Kiderítették, hogy a bűnöző hol bukkanhat fel. A férfi elfogására augusztus 4-ére szervetek akciót. Mivel feltételezhető volt, hogy a férfinál fegyver is van, ezért a TEK is segített az akcióban. A férfit egy 8. kerületi ingatlanban fogták el, egy lakásban rejtőzött a hatóságok elől. A férfi nem állt ellen az intézkedésnek, a TEK munkatársainak felszólítására azonnal meg is adta magát.

Őrizetben

A fiatalembert a BRFK 8. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. Ezt követően őrizetbe is vették a bűnözőt. A bíróság később fog döntést hozni a belga hatóságoknak történő átadásáról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció