Baleset történt Dunakeszin, a gyermeknapi rendezvényen. Szemtanúk beszámolója szerint a hullámvasútnak kiszakadt az egyik kereke, emiatt többen fejsérülést szenvedtek, köztük gyerekek is megsérültek. Hivatalosan még senki nem erősítette meg a balesetet, kerestük az önkormányzatot.

Hintabaleset

Hintabaleset történt vasárnap délután Dunakeszin, a gyermeknapi rendezvényen. A helyi közösségi-csoportokban tegnap délután óta szinte csak erről a balesetről szólnak a bejegyzések. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így történhetett a baleset

Szemtanúk a Facebookon azt írják: „Kiszakadt a kereke és majdnem ki is estek belőle. A kiszakadó kereke miatt azonnal megszorult,  és sok gyerek felnőtt lefejelte a vas keretet ami tartja a személyeket benne”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezen a hintán történt a baleset

Forrás: Facebook

Többen megsérültek

„Borzasztó volt látni a vérző fejű, orrú gyerekeket…egy anyukának patakokban ömlött a fejéből a vér. Az egyetlen szerencséjük, hogy a kiszakadt sín nem szúrta át a szerelvényt és a hullámvasút mielőtt lefordult volna a pályáról csodával határos módon visszadőlt! Pont a szemünk előtt történt” – írja egy másik hozzászóló.

Fejsérülést szenvedett egy gyerek

Az egyik Dunakeszin élő anyuka 3 gyermekével volt kint a rendezvényen. Az ő gyermekei is a hullámvasúton ültek, amikor a baleset történt. Azt írta, hogy az egyik gyermeke fejsérülést szenvedett, felszakadt a szemöldöke és az orrából folyt a vér. A rendezvényről azonnal a sürgősségire mentek.

Feljelentést tesz az anyuka

A BudaPestkörnyéke.hu megkereste az érintett édesanyát, aki azt mondta portálunknak, hogy hétfő reggel vallomást tesz a rendőrségen. Megkerestük a Dunakeszi Polgármesteri Hivatalt, nem sokkal később egy közlemény jelent meg az oldalukon.

Maradandó sérülés

Súlyos hintabaleset történt 5 évvel ezelőtt Várpalotán, ahol leszakadt egy  még 2017 egy vidámparki hinta, és öten a földre zuhantak, egyikük maradandó fogyatékossággal járó koponyasérüléseket szenvedett. Az akkor 18 éves Máthé Krisztofer életmentő koponyaműtéten esett át, azóta többször is megműtötték. Idén hirdettek ítéletet, a Veszprémi Járásbíróság két év felfüggesztett börtönre ítélte a a szerkezet üzemeltetőjét, a gép megfelelőségi tanúsítványának kiállítóját pedig három év felfüggesztettre.

Letört és oszlopnak csapódott

A vádirat szerint a hinta üzemeltetője 2017. szeptember 2-án este működtette a vízszintes tengely körül két, egyenként 9,4 méter hosszú karral forgó, nyolcszemélyes körhintát Várpalotán. A baleset idején a hinta egyik gondolájában hárman, míg a másik karhoz tartozó gondolában két kiskorú fiú foglalt helyet. A berendezés az indítás után másfél percig működött, amikor az egyik kar letört és a tartóoszlopnak csapódott, oldalra lendült, és mindkét gondolából egy-egy utas kiesett.

Koponyasérülés

A baleset legsúlyosabb sérültje, Máthé Krisztofer a hintától körülbelül tizenöt méterre zuhant a földre, és életveszélyes, maradandó fogyatékossággal járó koponyasérüléseket szenvedett, a másik sérült, aki a hintaszerkezet pótkocsijára esett, töréses-zúzódásos sérüléseket szerzett. A hinta többi utasa nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, vérző sérüléseket szenvedett, őket a tűzoltók szabadították ki a gondolákból.

Ez is érdekelhet:

Előkerült a titokzatos helikopter: a politikusokat szállító géppel is lehetett repülni gyermeknapon a Budaörsi Repülőtéren

Kiemelt kép: Gyermeknap Dunakeszin – Forrás: Facebook/Dunakeszi, A mi városunk