Élete legborzasztóbb két évén van túl Fresh Andi. Az énekesnő egy csomót tapintott ki a mellében, ám amikor orvoshoz fordult, még akkor sem hitte el, hogy rosszindulatú daganata van. Keményen megküzdött a halálos kórral, azt mondja, nagyon félt a haláltól és nagyon féltette szüleit, hogy nem élnék túl az ő elvesztését.

Mellrákot diagnosztizáltak

Fresh Andinál tavaly januárban diagnosztizáltak mellrákot. Az énekesnő hónapokon át csak a hozzá legközelebb állókkal osztott meg, hogy szervezetét megtámadta a szörnyű betegség. 2021 szeptemberében állt nyilvánosság elé a történetével, amikorra már kijelenthette: legyőzte a rákot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarta, hogy sajnálják

Az énekesnő azóta tünetmentes, a napokban pedig Lilunak adott interjút, ahol elmesélte, hogyan élte meg élete legszörnyűbb időszakát. Andi azt mondta, kezdetben azért csak a családtagokkal és a szűk baráti körével osztották meg, hogy beteg, mert nem akarta, hogy az emberek sajnálják.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyilvánosság elé állt

Idővel viszont úgy döntött, inkább maga meséli el, mi történt vele, mert nem szerette volna, ha lesifotósok lesznek figyelmesek a párcentis hajára a kemoterápiás kezelései után.

Nem gondolt a legrosszabbra

Andi, miután először talált csomót a mellében, nem gondolt arra, hogy daganat állhat a háttérben. „Tudod, mire gondoltam? Őszinte leszek. Akkor arra gondoltam, hogy 39 éves leszek, nem szültem, és ez biztosan egy hormonálisan kialakult csomó, ami összefüggésben van azzal, hogy nem szültem saját gyereket, és majd azt mondják, hogy kell egy műtét és jó napot kívánok. Én ennél tovább nem mentem”.

Azonnal orvoshoz ment

Az énekesnő szinte azonnal, pontosan egy héttel később már meg is tudott jelenni az orvosnál – épp kedvese születésnapján. Szerencséjére azonnal el is végeztek rajta egy ultrahangos vizsgálatot és egy mammográfiát, és az eredményt is már másfél óra múlva megtudta.

Folytak a könnyei

„Feküdtem egy ultrahangos szobában a sötétben, egy maszkkal az arcomon, mindenkin maszk volt, és azt hallottam, hogy „vegyünk mintát, vastag tűvel, de ne csak onnan, hónaljból is. Mondtam, hogy nem kell, nincs ott semmi. És közben, mint egy patak, elkezdett folyni a könnyem”.

Az orvos már tudta…

„Nem értettem, hogy ha nekem ott nincs semmi, legalábbis én azt gondoltam, miért kell abból mintát venni… A radiológus pedig akkor már tudta…”. Andi azt mesélte, hogy még akkor is, könnyek között próbálta jelezni a szakembernek, hogy ott nincs is semmi, mire azt a választ kapta, hogy „de van”.

Félt a haláltól

Andival ezután közölte az orvos, hogy 90%-ban rosszindulatú az elváltozás. „Hogy féltem-e, hogy meghalok? Nagyon. Fel is kerestem egy onkopszichológust. Nagyon féltem. Mert az egy dolog, hogy én megtudtam ezt a diagnózist, de akkor még vártak rám vizsgálatok, mert még nem tudtuk, hogy van-e valahol máshol is, hogy valami távoli szervre képzett-e áttétet”.

Féltette a szüleit

Az eredmények végül kimutatták, hogy nincs áttét, ám mint mondja, azt az időszakot, amíg a leleteire várt, a legrosszabb ellenségének sem kívánná. „Nagyon féltem, amíg ezek az eredmények nem jöttek meg, hogy akkor itt a vége? Ne már… Akkor sem én voltam előtérbe helyezve magamnak, hanem a szüleim. Hogy az én apukám meg az anyukám ebbe belehalna, nem tudnák feldolgozni” – emlékezett vissza a bizonytalanságokkal teli időszakra az énekesnő.

Prevenciós programban vesz részt

Az énekesnő és a családja ekkoriban igyekeztek minden jó hírnek örülni, a kezelések pedig sikeresnek bizonyultak. Fresh Andi azóta missziójának érzi, hogy felhívja az emberek figyelmét a betegség veszélyeire és a megelőzésére, a jövőben szeretne egy előadássorozatot is szentelni ennek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pályafutása

Villányi Andrea 1999-tõl énekelni tanult, majd 2000 elején beválogatták az újáalakított Fresh együttesbe. 2000-ben angol szakot végzett a budapesti Hajnik Károly Közgazdasági Szakközépiskola titkár és menedzserasszisztens ágán Andi 2003 novemberében összeköltözött a Való Világ címû magyar reality-show-ból ismertté vált, majd rap-énekessé elõlépett Majkával.
Ezután egy újabb Való Világ sorozatból megismerhetett résztvevõvel, Frenkivel élt, de 2005 novemberében szakítottak. 2005 tavaszán az RTL Klub Sztárbox címû mûsorában Andrea Niki Belucci ellen lépett a szorítóba és végül pontozással Andi nyert.

Lilu és Andi beszélgetését itt tudod megnézni

Ez is érdekelhet

„A daganatos betegség nem válogat”- gyötrelmes hónapokon van túl a Retro Rádió népszerű műsorvezetője

Kiemelt kép: Villányi Andi – Forrás: YouTube.com