A tavasz beköszöntével véget ér a síelési szezon, és itt az ideje, hogy tárolásra kerüljön a síruházat. Ahhoz azonban, hogy a következő szezonban is ugyanolyan jó állapotban használhassuk, fontos, hogy megfelelően tároljuk.

A síruházatnak számos olyan tulajdonsága van, ami miatt különös figyelmet kell fordítanunk a tárolására. Az anyaguk általában vízlepergető, légáteresztő és hőszigetelő, így fontos, hogy megőrizzük ezeket a tulajdonságokat. A síruházat tehát nemcsak a síelés során, hanem a tárolás alatt is megfelelő védelmet igényel.

Először is, az összes ruhadarabot alaposan tisztítsuk meg a tárolás előtt. A ruhákat lehetőség szerint mosógépben mossuk ki, természetesen megfelelő mosószerrel, majd hagyjuk őket megszáradni. A szennyeződések ugyanis nem csak kellemetlen szagokat okozhatnak, de hosszú távú tárolás során megnövelhetik az anyag sérülésének kockázatát is.

És most néhány tipp a gyermek, férfi és női síkabát / sínadrág praktikus tárolására. A kabátokat és a nadrágokat ne hajtogassuk össze, mert ezeken a helyeken könnyen megtörhetnek az anyagok, kialakulhatnak ráncok és megsérülhetnek a varrások. A legjobb, ha a kabátokat és nadrágokat a szekrényben, függőlegesen (ruhafogasokon) tároljuk, hogy a kialakult ráncok kisimuljanak, gyűrődések pedig ne keletkezzenek.

Ha azonban függőleges tárolásra nincs lehetőségünk, szerezzünk be kellően nagy méretű tárolódobozokat. A síruházatot lehetőleg ne tároljuk műanyag zacskóban, mert ez a tárolási módszer nem engedi szabadon szellőzni a ruhákat. Kerüljük a fedél nélküli dobozokat is, mert ezekben a síruhákat porréteg fedi be. A legjobb, ha olyan tárolózsákokat vagy tárolódobozokat használunk, amelynek lyukacsos a felső része, így biztosítva a ruhák védelmét, ugyannakor szellőzését.

Fontos megemlíteni, hogy a gyermek-, férfi- és női sínadrág, ill. síkabát tárolása nemcsak a következő szezonban használhatóságot biztosítja, hanem a síruha élettartamát is meghosszabbítja. A megfelelő tárolás biztosítja, hogy a síruházat a következő szezonban is ugyanolyan jó állapotban legyen, mint amikor először használtuk.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.