Istvánt rengetegen keresték, ugyanis napok óta nem adott magáról életjelet. Felesége korábban azt írta, hogy felszállt a vonatra, hogy elinduljon dolgozni a fővárosba, azonban sosem ért oda.

Rossz hír érkezett

Sajnálattal értesítünk mindenkit hogy a pénteken reggel dorogi otthonából eltűnt édesapát Nékám István Zoltánt megtalálták, életén azonban már nem lehetett segíteni – közölte hétfő éjszaka egy eltűnt személyek keresésével foglalkozó Facebook-oldal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan keresték

A férfinek rejtélyes körülmények közt veszett nyoma. Mint korábban beszámoltunk róla, péntek reggel Dorogon még felszállt a vonatra, de budapesti munkahelyére már nem érkezett meg. Felesége a történtek után azonnal kerestetni kezdte férjét, és a rendőrség mellett az interneten is segítséget kért.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ugyanúgy megölelték egymást

A Bors korábbi cikke szerint telefonját a rendőrség Piliscsaba, Pilisjászfalu és Úny háromszögében mérte be, amíg még működött – tette hozzá. Az asszony a poszt alatti kommentben jelezte, hogy aznap pont ugyan olyan meleg öleléssel búcsúztak el egymástól, mint minden egyes nap, a házaspár ugyanis hosszú évtizedek óta él szeretetben és nevelik együtt két gyermeküket.

A rendőrség vizsgálódik

A férfi eltűnését a rendőrségre is bejelentette családja, a hatóság pedig bekérte a MÁV Esztergom–Budapest vasútvonalán található kamerák felvételeit. Mint Gányai Balázs, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn a Kemma érdeklődésére elmondta, a kamerafelvételek egy része beérkezett a rendőrségre, amelyet elemeznek.

A sok lelki probléma miatt az erdőben bolyonghatott

A család az Eltűnt emberekért-megoszthatod elnevezésű Facebook-csoportban a túrázók segítségét is kérte István felkutatásában. „A telefon cellainformációi szerint mobilja bemérhető volt Piliscsaba-Pilisjászfalu-Úny háromszögben, de a pilisi Strázsa hegyen is. Sok lelki probléma mellett lehet, hogy bolyong, mostanra akár zavarodott is lehet kilétét illetően. Elképzelhető, hogy a Pilis, a Gerecse vagy akár a Budai-hegység érintett lehet” – olvasható a bejegyzésben.

Ezt viselte utoljára

A bejegyzés szerint az eltűnt családapa körülbelül 185 centi magas, 49 éves, de fiatalos, sármos. Haja erősen őszülő, szeme barnás-zöldes, szája fölött kis anyajegy. Ápolt, igényes fiatalember, de az utóbbi hónapokban sokat fogyott, arca soványabb lehet a képhez képest. Mostanra az éjszaka, az esőzés stb. mellett ázott, zilált lehet. Távozásakor sötétkék farmert, fekete-kék kabátot, alatta sötétkék pulóvert, galléros pólót viselt, illetve szürkés hatizsákot.

Nem tudni, hol találtak rá

A friss Facebook-posztban most azt írják, hogy egy ország fogott össze Istvánért, s ezt családja nevében köszönik minden segítőnek. Most arra kérünk mindenkit hogy tartsuk tiszteletben a család gyászát, hangos volt István keresése legyen békés a pihenése – zárul a Facebook-poszt. Arra nem térnek ki, hogy hol és mikor találtak rá a férfi holttestére – sem arra, hogy mi okozta halálát.

Sok trauma érte

„Ami tény, hogy Isti az utóbbi félévben pszichológusnál járt, sajnos nehezen viselte és sokat sírt, az utóbbi hónapokban átélt traumák miatt, mivel sajnos beteg lett es erős fizikai fájdalmai voltak és sokat fogyott, kb. 20 kg-ot” – mondta el korábban felesége.

Ettől félt

Hozzátette, férfje úgy érezte, nem vizsgálják ki kellőképpen, hogy mi a rohamos fogyás es fájdalmainak az oka. Emellett édesanyjáról a nemrégiben derült ki, hogy rosszindulatú daganatos es mivel az én édesanyám is rákos, Isti hordta kemoterápiára, nagyon félt, hogy magánál is hasonló betegség áll a rengeteg fogyás es fájdalmai mögött” – magyarázta az asszony.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)