A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a munkatársaik a Várkazamata udvarán egy holttestet találtak nyitás előtt.

Rendőrök a helyszínen

A múzeum a Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésben csak annyit írt, hogy a holttestre nyitáskor, vasárnap 10 órakor találtak rá a munkatársaik a Várkazamata-Kőtár udvarán, majd megkezdődött a rendőrségi intézkedés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fiatal férfi az áldozat

A Kisalföld további információkat közölt az esetről, amelyből kiderült, hogy az áldozat egy fiatal férfi lehet. Székely Zoltán, a kőtárat is üzemeltető, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója a lapnak adott interjúban kiemelte: Az áldozat a felső teraszról esett le és halálra zúzta magát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Átmászott a kerítésen

A terasz már nem tartozik a múzeum tulajdonához. Feltehetőleg a férfi a terasz kerítésén átmászva zuhant a mélybe. A rendőrségi helyszínelés még zajlik.

Leugrott az egyik hídról

Ahogy írtunk róla, leugrott az Operaház művésze egy budapesti hídról péntek éjjel. Az Index információi szerint a Magyar Állami Operaház egyik balettáncosa vetette a folyóba magát. Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy a helyszínre riasztott mentőegység egy férfit súlyos-életveszélyes állapotban vittek kórházba. 

„Tartsák tiszteletben a magánéletét”

A Magyar Állami Operaház kommunikációs osztálya az Index megkeresésére csupán annyit közölt: a Magyar Állami Operaház kéri a sajtó minden képviselőjét, hogy tartsák tiszteletben kollégáik magánéletét.

Nem egyedül volt

Az Index információi szerint három barátja is vele volt, mikor a híd közepén, a Margit-sziget bejáratánál a férfi minden előjel nélkül fent termett a korláton, majd a mélybe vetette magát.

Fel akart mondani

Az is kiderült, hogy szerdán a balett-táncos mentális okokra hivatkozva fel akart mondani. Valószínűleg szakítottak a párjával, mivel az visszautazott Oroszországba. Többen marasztalták, viszont semmilyen támogatást nem kapott.

Nem hagyták abba a próbákat

Vasárnap reggel tájékoztatta a történtekről a balettigazgató az Operaház társulatát. Mindenkit megviselt az eset, a művészek borzalmas lelkiállapotban vannak, mégsem engedték haza őket a próbákról. Ilyen állapotban nagyon veszélyes táncolni, próbálni, és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis – úgy tudjuk – egyikük, aki épp egy címszerepre készült, le is sérült.

Nem indítottak vizsgálatot

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Indexszel közölte, az eset a Margit hídon történt, rendőri intézkedés nem volt, és vizsgálatot sem indítottak az ügyben.

Sokkoló hír

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy sokkolta a hazai celebvilágot egy 56 éves, milliárdos galériatulajdonos halála. G. Zoltán holttestét néhány napja találták meg a Dunában. A feltevések szerint a férfi öngyilkos lett, barátai és ismerősei azonban nem tudják elhinni, ami történt. Elképzelhető, hogy a tehetős vállalkozónak üzleti problémái lehettek, azt viszont nehezen hiszik, hogy önszántából a folyóba vetette volna magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fot