Holttestet találtak az ófalusi Szent Mihály-templom kertjében kedden délelőtt. A rendőrség megerősítette a hírt: valóban egy 34 éves férfit feküdt holtan a helyszínen.

Végzett magával

A templom közelében lakók elmondása szerint délelőtt lezárták az egész környéket, rengeteg rendőrautó volt a közeli Termál Hotel parkolójában is. A helyiek úgy tudják, hogy a férfi öngyilkosságot követett el, nagy mennyiségű gyógyszert vett be, így vetett véget az életének. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vizsgál a rendőrség

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a halálesettel kapcsolatban elmondta, hogy a helyszíni vizsgálat során idegenkezűség gyanúja nem merült fel, így a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit – írja az Érdmost.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ha bajban van…

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06-80/505-505 telefonszámok valamelyikét!

Rendőrök a helyszínen

Egy hónappal ezelőtt írtunk róla, hogy a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a munkatársaik a Várkazamata udvarán egy holttestet találtak nyitás előtt. A múzeum a Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésben csak annyit írt, hogy a holttestre nyitáskor, vasárnap 10 órakor találtak rá a munkatársaik a Várkazamata-Kőtár udvarán, majd megkezdődött a rendőrségi intézkedés.

Fiatal férfi az áldozat

A Kisalföld további információkat közölt az esetről, amelyből kiderült, hogy az áldozat egy fiatal férfi lehet. Székely Zoltán, a kőtárat is üzemeltető, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója a lapnak adott interjúban kiemelte: Az áldozat a felső teraszról esett le és halálra zúzta magát.

Átmászott a kerítésen

A terasz már nem tartozik a múzeum tulajdonához. Feltehetőleg a férfi a terasz kerítésén átmászva zuhant a mélybe. A rendőrségi helyszínelés még zajlik.

Leugrott az egyik hídról

Ahogy írtunk róla, leugrott az Operaház művésze egy budapesti hídról péntek éjjel. Az Index információi szerint a Magyar Állami Operaház egyik balettáncosa vetette a folyóba magát. Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy a helyszínre riasztott mentőegység egy férfit súlyos-életveszélyes állapotban vittek kórházba. 

„Tartsák tiszteletben a magánéletét”

A Magyar Állami Operaház kommunikációs osztálya az Index megkeresésére csupán annyit közölt: a Magyar Állami Operaház kéri a sajtó minden képviselőjét, hogy tartsák tiszteletben kollégáik magánéletét.

Nem egyedül volt

Az Index információi szerint három barátja is vele volt, mikor a híd közepén, a Margit-sziget bejáratánál a férfi minden előjel nélkül fent termett a korláton, majd a mélybe vetette magát.

Nem indítottak vizsgálatot

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Indexszel közölte, az eset a Margit hídon történt, rendőri intézkedés nem volt, és vizsgálatot sem indítottak az ügyben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: érdi templok