Távozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója. Bodnár Attilát pár napja értesítették a döntésről, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki ülhet a főigazgatói székbe. Néhány napja a Szent Margit Kórház igazgatójának munkaviszonyát szüntették meg.

Távozik a kórházigazgató

Távozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója is. A  Telex információik szerint Bodnár Attilát még a múlt héten értesítették arról, hogy mennie kell a Bajcsy-kórház éléről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

A TEK-nél folytatja

A lap információi szerint jelenleg úgy néz ki, hogy karrierjét a Terrorelhárítási Központ Egészségügyi Igazgatóságánál folytatja.

A legtöbben a Bajcsyban haltak meg

Májusban írtunk arról, hogy magas a koronavírus-fertőzött betegek halálozási aránya a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, az intézménybe a járvány kezdete óta – májusig – összesen 202 embert vittek be COVID-19 betegség miatt, közülük 60 elhunyt. A halálozási arány a kórházban 29 százalékos, míg a magyar általános halálozási ráta 12,2 százalék.

Pesti úti otthon

Bodnár Attila a koronavírus-járvány első hullámának idején egyik szereplője volt a Pesti úti idősek otthona körül kialakul konfliktusnak.

Sokan a Bajcsyban haltak meg

Az idősotthonban kitört tömeges fertőzés után a betegeket a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították, és elég sokan meg is haltak. Ennek következménye aztán az lett, hogy a főváros és a kormányzat között kisebb sárdobálás kezdődött meg azzal kapcsolatban, hogy kinek a hibája a tömeges fertőzés, közben persze a kórház is elég sok támadást kapott. 

Rossz állapotban voltak az idősek

Bodnár Attila kórházigazgatóként ezután készíttetett egy felmérést az idősotthonból a Bajcsy kórházba beszállított száz, véletlenszerűen kiválasztott betegről. A vizsgálat eredménye az lett, hogy száz idős ember közül 97-en kiszáradva, vagy mérsékelten kiszáradva érkeztek a kórházba, 88-an alultápláltak, ebből 27-en csontsoványra fogytak, a páciensek közel felénél pedig valamilyen fokú felfekvést is megállapítottak.

A Szent Margit igazgatóját is leváltották

A napokban írtunk arról, hogy távozik a budapesti Szent Margit Kórház főigazgatója, aki 2020. januárjában került a posztra. Most azonban 2021. február 20-val új főigazgatót neveztek ki, Szentes Tamás helyére Nagy Mihály érkezett, jelentette be az intézmény a közösségi oldalon.

2020 elején nevezték ki

Szentes Tamást 2020 januárjában lett az intézmény vezetője, azt követően, hogy Kásler Miklós miniszter mindenféle indoklás nélkül kirúgta Badacsonyi Szabolcsot. A tárca a lépést azzal magyarázta, hogy a „biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében” került sor és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára történt a csere. Óbuda-Békásmegyer polgármestere azonban azt állította, hogy Kásler Miklós politikai okból váltotta le korábbi főigazgatót. 

Botrány a Szent Margit körül

A Szent Margit Kórház az utóbbi napokban azzal került ismét a hírek kereszttüzébe, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselő szerint a kórház Covid osztályán dolgozó ápolók számára nem fizették ki a plusz juttatásokat.

A kórház szerint korábban kifizették a juttatást

A kórház ezt követően azt közölte, hogy a dolgozók októberben és novemberben az alapilletményükön felül az átlagosnál nagyobb összegű, 150 százalékos kiegészítő juttatásban részesültek. „Ez az összeg magában foglalta a decemberi és januári kiegészítő juttatást is. Februártól pedig az alapilletményen felül 50 százalékos bérkiegészítésben részesülnek majd”, vagyis az intézmény előre kifizette a kiegészítést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet – Forrás: 3E International